Bir devri kapadık

Milli Takımımız'ın büyük başarılar içinde süren bir devri kapandı. Radikal değişiklikler yapma zamanı geldi.

Daha başından itibaren çıkan 11'imizde büyük hatalar vardı. Ortasahada 3 tane pasör futbolcunun oynaması yanlıştı. Gökdeniz, çok daha önceden Tugay'ın yerine girmeli, Tümer ise Tuncay ile değiştirilmeliydi. Ayrıca sağda aksayan Ümit için de bir çözüm bulunması gerekirdi.

İleride Nihat'ın pek birşey yaptığını görmedik. Geçen sezonun İspanya'da harikalar yaratan futbolcusu bu mevsimde çok yazık ki sonbahar yaprakları gibi dökülen bir formsuzluk içindeydi. Evet, takımımız formda bir ekip değil, şöhretlerden kurulu bir 11'di. Buna takım bile diyemeyeceğim.

Şenol Güneş, yanlış bir 11 seçtiğini görmesine rağmen bir değişiklik yapmadı. Oysa özellikle birinci golden sonra takımı daha rahat oynayacak bir düzenle ikinci yarıya çıkartmalıydı.

Baş belamız frikikler

Tıpkı Ümit Milli maçında olduğu gibi, dün de başbelamız firikikler oldu. Çapraz ceza atışlarında yeterli önlemi alamıyoruz. Daha doğrusu duracağımız yeri bilemiyoruz. Çok şanssız bir olay. Her iki maçta da önce eleştireceğimiz kişi, takımın teknik sorumlusu olmalı. Yoksa ne Futbol Federasyonunun, ne başkanının, ne bu ülkede futbola meraklı milyonlarca insanın bu konuda suçu yok. Profesyonelce futbol oynaması gereken futbolcularımız bu öğeyi unuturlarsa, başımıza gelecek hep bu. Hatta biraz da fazla şımardık galiba.
Yazarın Tüm Yazıları