'Bir Delinin Hatıra Defteri' ayakta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Bir Delinin Hatıra Defteri ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 16:02

'Bir Delinin Hatıra Defteri' ayakta alkışlandı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANKARA Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olan Erdal Beşikçioğlu'nun kurduğu Tatbikat Sahnesi, 'Bir Delinin Hatıra Defteri'ni Antalya'da sahneledi.

Rus tiyatro oyun yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol'un kaleme aldığı 'Bir Delinin Hatıra Defteri, Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde izleyiciyle buluştu. Erdal Beşikçioğlu rol aldığı tek kişilik ve tek perdelik oyun,
yaşadığı toplumda adım adım deliliğe itilen, gerçek yaşamın acımasızlığıyla baş edemeyen bir adamın hikâyesi anlatıyor.
Cem Emüler'in yönettiği oyunda, Erdal Beşikçioğlu, sahneye yerleştirilen akrobatik vincin kepçesi üzerinden hiç inmedi, toplumun hiyerarşisi içerisinde bulunduğu çevre tarafından sürekli aşağılanan, dışlanan, ötekileştirilen 7. derece bir devlet memurunun deliliğe giden yolunu anlattı. 'Bir Delinin Hatıra Defteri'ne, vinç, ışık ve ses efektleriyle de ayrı bir görsellik kazandırıldı, karmaşık ışık efektleri zaman zaman izleyicilerin üzerine de yansıtıldı.
'Burun', 'Palto' ve 'Bir Delinin Hatıra Defteri' adlı üç bölümden oluşan oyunda Erdal Beşikçioğlu, bir ara vinçten inip, karanlıkta izleyenlerin arasına da karıştı. Sanatçının sahnedeki performansına övgüler yağdırıldı, oyun ayakta alkışlandı, salon güçlü alkış sesiyle çınlatıldı. Beşikçioğlu, vinçten inip sahne kenarına gelerek izleyenleri selamladı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!