'Bir defaya mahsus' sevebilseydim sizi

Haftanın OFSAYTI

Haberin Devamı

F.Bahçe mis... Ya Beşiktaşımız?

MEŞHUR genel kurula damgasını vuran iki isim vardı; Beşiktaş’ın başkanıydı biri... Alt satırlarda diğeri de... Bir Beşiktaş Başkanı’nın “Fenerbahçemiz” diyebilmesi benim için alkışlanacak bir tavırdır. Fener’in ‘çubuklusu’na, Cimbom’un ‘parçalı’sına sevgi duymayan bir Beşiktaşlı olduğunu sanmam, lakin önce söyleyene bakmak lazım gelir... Beşiktaş taraftarının başkanına duyduğu öfke; O’nun söylediğine değil söyleyemediklerinedir. Bu sevimsiz süreçte bugüne kadar hep ‘sümenaltı’cı bir tavır sergilediği içindir. Kısa süre öncesine kadar takım arkadaşı olan Serdal Adalı’nın bile kalbini kıran ketumluğunadır tepki.
“Suç varsa cezası çekilsin” diyemeden, ‘bir defaya mahsus’ lobisinden yana olmasınadır tepki. İddianame mağduru takımları “Fenerbahçemiz ve diğerleri” diye tanımlarken, kendi kulübünü ötekileştirebilmesinedir. Farklı amaçlarla da olsa aynı diklikte duran Fenerbahçe ve Galatasaray gibi ‘büyük’ duramayışadır. Kupa iadesiyle sınırlı kalan ve zamanla o eylemin de samimiyetini zayıflatan kararsızlığadır. Yani, ‘kırk yılın başında güzel bir şey söyledi, onu da yanlış yerde söyledi’dir durumun özeti.

Haberin Devamı

HAFTANIN FAULÜ

25 milyonun yüzde 80’i kaç iktidar eder?

BİZZAT federasyon yöneticilerinin küfürsüz konuşmayı beceremediğini ortaya koyan ‘tape’lerden sonra küfürlü tezahürata cezanın çok saçma olduğunu yazmıştım. G.Saray’ın kıymetli başkanı da (her ne kadar sonrasında “Nüktedan bir sohbette yanlış anlaşılan bir cümleydi” diyerek düzeltmeye çalışsa da) mevcut iktidarı neredeyse tamamen G.Saray taraftarının seçtiğini ima ettiler. Kaderin cilvesine bakınız ki, Beşiktaş Başkanı’nın ‘Fenerbahçemiz’ dediği günün akşamı G.Saray Başkanımız da , “İktidar partimiz” demeye getirdi. Demek ki sporu özellikle futbolu siyasetten ayırmak zorunda değiliz artık. Ne mutlu ki ayrı tutulması gerektiğine inandırılan saflardan değiliz. Yorumcusu vekil olan bir futbol ülkesinde hem de. Ben yine de  başkanlarını ‘örtülü özüre’ zorlayan Galatasaray taraftarlarını bu gafa tepkilerinden dolayı kutlarım. Futbol-siyaset ilişkisinin boyutu için ilk seçimleri bekleyen çok taraftar tanımaktayım.

Haberin Devamı

HAFTANIN BAŞKANI

Ömer Hızlıok (Oku yaydan çıkaran adam)

ALTAY Başkanı Ömer Hızlıok... O ki genel kurulda neredeyse söz birliği ile susturulmaya çalışılan adam. Aslında Ihtiyacı olanların, “Bize ahlak dersi verme” diye çıkışıp kürsüden kovmaya çalıştıkları başkan. Sırf bu güzel başkan yüzünden ilk İzmir konserinde kendime bir Altay forması alacağım. Renkler de tam benlik üstelik. Sevgili Uğur Meleke büyük bir akıl göstererek başkanın konuşmasını kayda almış ve sosyal medyada paylaşmış. iyi ki de yapmış, zira internette bile bulmak zor. İnter ‘net’ ama futbol ‘flu’ memlekette. Doğru söyleyenin en çabuk kovulduğu ülkedeyiz. Merak eden bulsun ve başkanın özellikle futbolumuzun olmayan ‘marka değeri’ni anlattığı cümleleri okusun.

Haberin Devamı

HAFTANIN GÜZELİ

Fenerbahçe taraftarı

MERSİN maçinda açtıkları ve Beşiktaş taraftarını derbiye davet eden pankartlarıyla Fenerbahçe taraftarını ‘haftanın güzeli’ ilan ediyorum. ‘Eşitlik ilkesi’ gibi kulağa ve kalbe hoş gelen bir ifadeyle bu daveti resmi sitede yineleyen Fenerbahçe yönetimine de alkış tutmalıyız. Federasyon izin vermeseydi, artık sembolik bir kapı kırma merasimi yapılır ve Yavru Kartallar ait oldukları tribünde ‘deplasman hakkı’nı yaşarlardı. Hak eden kazansın, yiyeceksek de golü Musa Sov atmasın yeter; ertesi gün “Vov... Musa Sov” gibi manşetler görmemiş oluruz.

Keşke

- Gaziantepsporlular Beşiktaş maçında her fırsatta yere yatmasaydı...
- Kalecisi gerçekten sakatlanan rakibine karşı Beşiktaş’ım atmasaydı...
- Geçmiş maç” demeyiniz, maalesef benim içimden geçmedi. Üstelik belki de Abdullah Ercan’ın gidişine mal oldu. Keşke olmasaydı.

Yazarın Tüm Yazıları