Bir dakika yaşayıp, anladılar

Güncelleme Tarihi:

Bir dakika yaşayıp, anladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 12:21

Bir dakika yaşayıp, anladılar

Haberin Devamı

İZMİR'deki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne 'Bir dakika yaşa anlarsın' adlı etkinlik ile dikkat çekildi.
Engellilerin sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının tartışılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla hastane çalışanlarına, 'Bir Dakika Yaşa Anlarsın' isimli empati oyunu oynatıldı. Hastane Sosyal Hizmet Uzmanları Özge Arslan, Akkız Akman ve İzzettin Atmız tarafından düzenlenen etkinliğe katılanların kendilerini bir dakika boyunca engelli bir birey gibi hissetmeleri sağlanarak farkındalık yaratıldı.
Empati oyununda katılımcılara bir dakika süresince görme engelli veya ortopedik engelli bireylerin yerlerine geçmeleri ve bu şekilde hastane de işlemlerini yaptırmaları istendi. Hastane çalışanlarının birer dakika boyunca kendilerini engelli gibi hissetmeleri sağlandı. Empati oyunu bitiminde katılımcılar bir dakika boyunca bile bu engel durumunu deneyimlemenin gerçekten zor olduğunu söyledi. Hastane yönetimi 'Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Projesi'nin hastanede hayata geçirileceğini, böylelikle engelli personele, hastalara ve hasta yakınlarına daha kaliteli hizmet sunulacağı belirtti.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!