Bir Cumhuriyet çınarı daha ebediyete uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Bir Cumhuriyet çınarı daha ebediyete uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 13:10

Dikili'nin ilk ebelerinden olan, Cumhuriyet çınarı Perihan Elibol son yolculuğuna uğurlandı.  95 yaşında hayata veda eden Perihan Elibol, Dikili Merkez Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Dikili Asri mezarlığında sevenlerinin duaları eşliğinde son yolcuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Bir Cumhuriyet çınarı daha ebediyete uğurlandı

1943 yılından bu yana Dikili'de ikamet eden ve bölgenin ilk ebelerinden olan 95 yıllık Cumhuriyet çınarı Perihan Elibol, Dikili Merkez Çarşı Camii'nde düzenlenen törenlerle ebediyete uğurlandı.  Cenaze törenine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderip, telefonla ailenin acısını paylaştı.

Yardımseverliğiyle Kalplerde Yaşayacak

Ömrünün büyük bölümünü çocukların sağlıklı büyümesine, Cumhuriyete ve yardımseverliğe adayan, Kuzey Ege bölgesinde "Ebe Perihan Ana" olarak tanınan Elibol, hafta başında fenalaşması üzerine Dikili Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ve acil servis yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilirken pazartesi akşam saat 20.10 sularında, solunum yetmezliği sonucu vefat etmişti. Biri Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol olmak üzere iki kız annesi olan Elibol'un cenaze törenine Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Belediye Meclis Üyeleri ve bürokratlar, dünyaya getirdiği o günün çocukları, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuvayı Milliye Müfreze Komutanlarından, Kurtuluş Savaşı Aydın Cephesi Müfreze Komutanı Ödemişli Komiser Hamdi Bey’in kızı, Özel İdare eski Müdürlerinden merhum Emin Elibol'un eşi olan ve 73 yıldır Dikili'de yaşayan merhume Perihan Elibol, ilerleyen yaşına rağmen hayatını yardımseverliğe adamıştı. Perihan Elibol'un cenaze merasiminin ardından, merhumenin kızları Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol ve Gülden Doğan  ile diğer aile fertleri bu acılı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarının taziyelerini kabul etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!