Bir batında 5 yavrusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Bir batında 5 yavrusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 11:25

- Uşak'ta hayvan çiftliği bulunan Alaattin Arslan'ın pırlak cinsi koyunlarından biri 4'üz diğeri ise 5'iz doğurdu- Arslan:- "27 senedir koyunlarla uğraşıyorum ve ilk defe bir koyunun bir batında 5 kuzu doğurduğunu gördüm"

Haberin Devamı

UŞAK (AA) - Merkeze bağlı Ovademirler köyünde hayvancılık yapan Alaattin Arslan, koyunlarından birinin dördüz diğerinin beşiz doğurmasına hem sevindiğini hem de çok şaşırdığını söyledi.

Alaattin Arslan (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yıldır hayvancılıkla uğraştığını çiftliğinde 250 küçükbaş hayvanı olduğunu belirtti.

Koyunlarının tamamının "pırlak" cinsi koyun olduğunu belirten Arslan, "On gün önce, bir koyunumuz 5 kuzu doğurdu ve bir koyunumuz da tek batında 4 yavru dünyaya getirdi" dedi.

Bu yılın bereketli geçtiğini söyleyen Arslan, "Hayvanların verimi oldukça iyi. 27 senedir bu işi yapıyorum ve ilk defa bir koyunun beşiz doğurduğunu gördüm. Pırlak koyunu Uşak yöresine ait bir tür. Süt, et ve kuzu verimi yüksek olan bir tür. Bu yıl 140 koyunumuz 250 kuzu dünyaya getirdi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Beş çocuk babası olan Arslan, tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ve iki oğlununda bu işle uğraştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu işe 1986 yılında 60 koyunla başladım ve bugüne kadar en verimli olduğu zamanda 550 koyunum oldu. Bu zamana kadar tek batında beşiz doğurup hayatta kalan kuzu olmamıştı. Daha önce kapalı besihanede koyunlarıma bakıyordum ancak bunun verimi düşürdüğünü ve hayvanlara zararlı olduğunu gördüm. Daha sonradan yaptığımız açık besihane sistemine geçtik. Bu sistem verimi artırdı. Köyde bu işi yapan bir tek biz kaldık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!