Bir avuç kömür için bir ömür verenler unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Bir avuç kömür için bir ömür verenler unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 11:48

Bir avuç kömür için bir ömür verenler unutulmadı

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde bir avuç kömür için bir ömür veren madencileri unutmadı. 
Odunpazarı Belediyesi; başta Zonguldak, Ermenek ve Soma olmak üzere maden kazalarında yaşamını kaybeden madencileri gerçekleştirilen Maden Türküleri Konseri ile andı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki (YKSM) konseri Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.
Maden Türküleri Konseri öncesinde Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncuları madenci kıyafetleri giyerek YKSM önünde vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı. Dünya Madenciler Günü için farkındalık yaratan tiyatroculara, vatandaşlar da ilgi gösterdi. 
İbrahim Turhan ve Serpil Vurucu tarafından hazırlanan Maden Türküleri Konseri'nde solistliği İbrahim Turhan ve Ergün Elibaş yaptı. 'Madenciden', 'Maden İşçileri', 'Ya Rab Bu Ne İştir', 'Bekleme Yar', 'Maden Ocağında', 'Ağlama Bebeğim' ve 'Bu Memleket Bizim' ezgilerinin seslendirildiği Maden Türküleri Konseri'nde ayrıca madenciler ve maden kazaları ile ilgili görsel sunum da yapıldı. 
BAŞKAN KURT ŞİİR OKUDU
Duygu dolu anların yaşandığı konsere Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'ta okuduğu şiirle destek verdi. Başkan Kurt, Yılmaz Erdoğan'nın Soma'da yaşanan maden faciasından sonra kaleme aldığı Çizmeler adlı şiiri okudu. Dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan Başkan Kurt, yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: 
"Başka ülkelerde olsa 1 kişi ölünce, 2 kişi ölünce tedbir alınır. Bundan sonra olmaması için bir şeyler yapılır. Soma'daki faciadan sonra ben, Türkiye'de artık bu işlerin bitirilebileceğini düşünüyordum. Ama Soma'dan sonra yine yüzlerce madencimiz maalesef hayatını kaybetti. Bu faciaların bir kez daha olmamasını istiyoruz, ancak bu istemekle olmuyor. Eğer çalışanlarınız insan gibi muamele görmüyorsa, en temel insan haklarından yararlanmıyorsa, sendikasız çalışıyorsa; sendikalar sarı sendika olmuş patronla işbirliği yapıp çalışanları sömürmeye, sömürtmeye devam ediyorsa daha çok Soma'lar görürüz. Daha çok ağlarız. Bunun fıtratında var bu iş dersek, hiçbir tedbir almayız. Buna artık gerçekten isyan etmek, itiraz etmek lazım. En başta da bizlerin, bu işlere karşı duyarlı olduğunu söyleyenlerin hareket etmesi lazım. Artık önlem alınmalı. Olmaz böyle bir şey, olmamalıdır. Bugün akşam bize bu hüzünlü geceyi yaşatan arkadaşlara teşekkür ediyorum."
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!