Bir Ankara olayı İlker Ç.

Güncelleme Tarihi:

Bir Ankara olayı İlker Ç.
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 01:11

Polis memuru İlker Ç., halı çırpma yüzünden karısının tartıştığı komşusu Yeliz Keskin’in evini bastı. İlker Ç.’nin kadını ve çocuklarını dövdüğü, karısının da aileye biber gazı sıktığı iddia edildi.

Haberin Devamı

26 ARALIK’ta Keçiören Uyanış Mahallesi’ndeki bir apartmanda başlayan olay karakolda bitti. İfade tutanaklarına göre Yeliz Keskin, olaydan bir gün önce balkondan halı çırptı. Alt katta oturan Sebahat Ç. ve oğlu balkona çıkarak Keskin’e küfür etti. Keskin ifadesinde, olayı şöyle anlattı:

EVİMİZE POLİS GELDİ

“Hakaretlerine karşılık vermedim. Olay günü akşam saatlerinde kapımızın zili çaldı. Açtığımda karşımda resmi üniformalı komşumuz polis memuru İlker Ç. ve karısı Sebahat Ç. vardı. ‘Sen bizim evimize nasıl polis çağırırsın’ diyerek beni tartaklamaya başladılar. Ben evime girmek istedim ama karısı saçımdan tutarak beni yere düşürdü ve sürükleyerek çıkarıp merdiven başına getirdi. Bu arada polis memuru İlker Ç. de kızımı ve oğlumu dövdü. Çığlıklarımı duyan komşular yardıma geldiler, beni evime götürdüler. Olayı gören bina sakinleri de karakolda tanık olarak ifade verdiler.”
Görgü tanıklarından biri olan İsmail Y. olayı şöyle anlattı:

Haberin Devamı

KARISI GAZ SIKTI

“Aynı binada oturuyorum. Çığlıkları duyunca üst kata çıktım. Yeliz ve Sebahat Hanım kavga ediyorlardı. Yeliz yerde yatarken Sebahat saçlarından çekerek vuruyordu. Kavga eden şahısların yanında Sebahat’ın eşi İlker Ç. elinde beyaz bir boru ile duruyordu. Sebahat Ç. bize biber gazı sıktı. Polis çağırdılar. Olaydan 40 dakika sonra bir cam kırılma sesi duydum ama camı kimin kırdığını bilmiyorum.”

Karakolda ifade veren polis memuru İlker Ç. ve karısı Sebahat Ç. ise kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmedi. Çift, konuşmaya gittiklerinde komşularının kendilerine saldırdığını iddia etti.

ÇOCUKLAR DA KORKUYOR

Keskin ailesiyle görüşmeye gittiğimizde mahallenin çocukları da polis memuru İlker Ç’den korktuklarını söyledi. Çocukların üzerine otomobilini sürüp kovaladığını, 15 yaşındaki bir çocuğu dövdüğünü, ailesinin korktuğu için şikâyetçi olmadığını anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!