Bir ALS'linin yıllık maliyeti 27 bin lira

Güncelleme Tarihi:

Bir ALSlinin yıllık maliyeti 27 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 20:24

ALS hastalığı tanı merkezi ile psikolojik destek ünitelerinin kurulması için ilk adım atıldı. Çok sayıda firma, sanatçı, futbolcu ALS/MNH Derneği’ne bağışta bulunarak bu hedefe katkı sağladı.

Haberin Devamı

LİV Hospital konferans salonunda 21 Haziran Dünya ALS Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşma yapan ve eşi

Bir ALSlinin yıllık maliyeti 27 bin lira

Betigül Güneri’yi ALS yüzünden kaybeden işadamı Asaf Güneri “Bir ışık yaktık, arkasını getireceğiz” dedi. 40 yıllık eşini iki yıl içinde kaybettiğini anlatan Güneri şunları anlattı: “Hemen çareler araştırmaya başladım. ABD, Japonya, Çin, Güney Amerikayı araştırdım. İsrail’e hücre taşıdım. Hacıya, hocaya gidenleri, mezarlıkta yatanları dinledim. Çin’de üçkâğıtçıların eline düştüm. Ama çaresi olmadığını çok çabuk öğreniyorsunuz.”

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

Bu süreci yaşarken ALS/MNH Derneği ile tanıştığını anlatan Güneri, sözlerine şöyle devam etti: “Hastaların göz bilgisayarı, özel yatak, elektrikli araba, hasta asansörü, suni solunum makinesine ihtiyacı var. Bir ALS hastasının yıllık maliyeti ortalama 27 bin lira. Dolasıyla hastaların ve yakınlarının desteğe ihtiyacı var.” Nebahat Çehre, Selda Alkor, Yetkin Dikinciler, İpek Kıramer, Betûl Mardin, futbolcu Tolga Zengin'in de bulunduğu çok sayıda konuk derneğe destek verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!