Binyaprak: Bir kızkardeşlik ağı

Güncelleme Tarihi:

Binyaprak: Bir kızkardeşlik ağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 10:01

BinYaprak, çalışan ve üretmek isteyen kadının tecrübelerini paylaştığı ve birbirine fırsat yarattığı bir kız kardeşlik ağı. Hedefi öğrenciden emekliye, kadından erkeğe, bireyden kuruma kadar tüm paydaşlarla kadının iş hayatı potansiyelini keşfetmesini ve bu yolculukta yalnız olmadığını bilmesini sağlamak. BinYaprak girişiminin Melek Pulatkonak ile kurucu ortaklarından olan Aslı Caner, sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

 

BinYaprak nasıl ortaya çıktı?

Kız kardeşlik gücünün önemine dikkat çeken BinYaprak, "Kadının iş dünyasına kazandırılmasıyla Türkiye kazanacak” diyerek farklı işlerde çalışan ve deneyimlerini paylaşan kadınlar ilham vermek ve harekete geçmeleri için gerekli network gücünü yaratmak için ortaya çıktı.

Siz bu girişime katılmaya nasıl karar verdiniz?

Ben 2007’den bu yana girişimci olarak anılıyorum. 2010 yılından beri de Endeavor Girişimcisi’yim. Bir kadın, bir anne, bir eş ve bir girişimci olarak çalışan kadının karşılaştığı tüm zorlukları birebir deneyimleme fırsatı buldum. Uzunca bir zamandır bir TurkishWIN üyesi ve TurkishWIN destekçisi olarak da kadına gerçekten yatırım yapıldığında Türkiye’nin ve kadınların kazanımının ne kadar büyük olabileceğini gördüm.

 

Haberin Devamı

Logo ve ismin hikayesi nedir?

BinYaprak sık rastlanan, güçlü dirayetli güzel bir kır bitkisi. Koruma yaprakçıklarıyla çevrili bir çiçekliğin üstüne oldukça sıkışık biçimde sıralanmış, çok sayıda küçük çiçeklerden oluşan bir bileşikgiller çiçeği. Canlı, dayanıklı ve uzun ömürlü. Şifalı bir bitki; güneşli havalarda etrafına keskin ve aromalı bir koku yayıyor. Logomuz da ismimiz de yanyana durmayı sembolize ediyor ayrıca bizim kız kardeşlik bağımıza doğru vurgu yapıyor. 

Bir etkinlikte lansmanınızı yaptığınız anda önemli bir yatırım aldınız. Bir girişim fikrinin ikna edici olmasında ne etkili?

Türkiye’de ilk online çalışan kadın ağını kuruyor olmamız, ekibimizin hem dijitalde hem de sahada çok güçlü isimlerden kurulu olması, arkamızda TurkishWIN gibi kendini alanında ispatlamış bir gücün varolması. 500 Startups Türkiye Yatırım Ortağı Erhan Erdoğan ile teknoloji girişimcileri olarak tanışıyoruz. Webrazzi 2015 Summit'teki soft lansmanımız bizi bir araya getirdi. Finansman ihtiyacımızı dile getirir getirmez, ilk yatırımcımız 500 Startups oldu. 500 Startups’a çok teşekkür ediyor ve kadın fonuyla kadına yatırım desteğine güveniyoruz.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemler için hedefleriniz neler?

İlk hedefimiz sistemin tüm fazlarını tamamlamak ve 2016 Mart ayında İlham Al, Hayal Et, Kendini Keşfet ve Network servislerinin tamamının hayata geçmiş olması. 2020 hedefimiz ise toplamda 12 milyon kadın ve erkeğe en az bir kez dokunmuş olmak. 1 milyon kadının aktif olduğu bir BinYaprak networkü hedefliyoruz.

Mottonuz, “O yaparsa ben de yaparım”. Bu anlamda siz kimlerden ilham aldınız?

Biz kendi hayatını ellerine almayı başarmış, hayal eden ve hayallerinin peşinden gidebilme cesaretini bulan tüm kadınlardan ilham alıyoruz. Bu noktada isimlerin bir önemi yok.

Hikâyeler gerçekten hayatımızı değiştirebilir mi? Sizin hayatınızı değiştiren bir hikâye var mı?

Haberin Devamı

Benim hayatımı değiştiren hikâye 2003 yılında geçirdiğim trafik kazası oldu. Bir ay yoğun bakımda kaldım ve yeniden hayata karışmam yaklaşık 10 ay sürdü. O andan itibaren insanlara, hayata bakışım tamamen farklılaştı. Bir anda ölebileceğini bilmek yaşamanın, sevdiklerinin ne kadar değerli olduğunu çok net anlatıyor. 

 

 Röportaj: Erkmen Özbıçakçı

BAKMADAN GEÇME!