Frankfurt Maratonu'nda binlerce atlet koştu

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Maratonunda binlerce atlet koştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 16:10

15 bini aşkın koşucunun katıldığı Frankfurt Maratonu, on binlerce Frankfurtlunun da katılımıyla şenlik havasında geçti. Kalbinden rahatsızlanan bir atletin kaldırıldığı hastanede ölmesi, büyük üzüntüye neden oldu.

Haberin Devamı

Frankfurt Maratonunda binlerce atlet koştu

ALMANYA’nın en eski maratonlarından Frankfurt Maratonu, önceki gün 35’inci kez koşuldu. Maratona çeşitli kategorilerde 15 bini aşkın atlet katıldı. Güneşli bir havada yapılan koşunun favorisi Kenyalı atletler Mark Korir (2 saat 6 dakika 48 saniye), Martyn Kosgey (2.07.22) ve Cybrian Kotut (2.07.28) ilk üç sırayı paylaştı.

Kadınlarda da Etiyopyalı Mamitu Daska (2.25.27), Etiyopya kökenli Alman vatandaşı Fate Tola (2.25.42) ve Kenyalı Sarah Jebet (2.27.07) dereceye girdi.
KALBİNDEN RAHATSIZDI
Maraton, fenalaşan bir koşucunun ölmesiyle gölgelendi. Koşu organizasyonundan yapılan açıklamada 39’uncu kilometrede yere yığılan koşucuya hemen tıbbi müdahalede bulunulduğu, ancak tüm çabalara rağmen kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi. Ölen atletin kalp rahatsızlığı olduğu öğrenildi.
TRAFİĞE KAPATILDI
Maraton önceki yıllarda olduğu gibi şenlik havasında geçti. Havanın güzel olmasının da etkisiyle on binlerce Frankfurtlu, 42 kilometre 195 metrelik güzergahta yer alıp, koşucuları destekledi. Hem organizasyon komitesinin hem de çeşitli yerel girişimlerin düzenlediği müzikli etkinlikler şenliği renklendirdi. Koşu nedeniyle kent içindeki yollar, sabah erken saatlerden akşama kadar büyük ölçüde araç trafiğine kapatıldı, kitle ulaşımı metro üzerinden gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Frankfurt Maratonunda binlerce atlet koştu

‘DOSTLUK ÇEMBERİ’ DE KOŞTU

Frankfurt Maratonunda binlerce atlet koştu
Frankfurt Maratonu’na binlerce koşucu da 4’er kişilik takımlar halinde katıldı. Avrupa Hürriyet’in sponsorluğunda koşan Frankfurt Dostluk Çemberi de yarışı bitiren takımlar arasında yer aldı. Koşu güzergahının son kilometresini üzerinde ‘One Team, One Mission’ yazılı pankartlarını açarak birlikte koşan Ayhan Can, Yılmaz Işık, Deniz ve Gürsel Köksal’dan oluşan takım, koşuyu toplam 4 saat 7 dakikada tamamladı. 

 

BAKMADAN GEÇME!