Binicilikte tarihi başarı

Güncelleme Tarihi:

Binicilikte tarihi başarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:01

Türkiye, binicilikte Ömer Karaevli ile 56 yıl aradan sonra olimpiyatlarda yer alacak. Milli binici Karaevli, “Dadjak Ter Puttenen” isimli atıyla katıldığı 75 yarışmada toplam 927,25 puana ulaşarak, engel atlama dalında 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı. 

Haberin Devamı

Karaevli, Katar’da düzenlenen CSI5 son puan toplama yarışmasında, 1,55 metrede ikinci olarak, Türkiye’nin yer aldığı C Grubu’nu lider tamamladı. Bu sonuçla Karaevli, Dadjak Ter Puttenen isimli atıyla, 75 yarışmada 927,25 puan toplayarak, olimpiyat vizesi aldı. Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) kuralları gereğince, Karaevli’nin kotası ülke kotası olarak geçtiği için, olimpiyata gidecek sporcu Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından belirleniyor. 

“RİO’DA GÜZEL BİR TEMSİL HEPİMİZ İÇİN YETERLİ”

Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, bu mucize gibi bir şey, çok mutluyuz değerlendirmesinde bulunurken, şunları söyledi:
“Karaevli, başarılı bir performansla vize aldı. Türk biniciliğinin geleceği açısından çok önemli bir gelişme. Elbette beklentimiz yüksek değil, katılmak o kadar önemli ki, Rio’da güzel bir temsil hepimiz için yeterli. Binicilik at ile yapılıyor. Performans aynı zamanda atla ilişkili. Dünyaca ünlü sporcular, değeri 10 milyon avroları geçen atlarla yarışıyor. Bizim henüz o seviyelerde atımız yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!