Binici finalde

Güncelleme Tarihi:

Binici finalde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2009 00:00

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest dalda 74 kilodaki genç sporcumuz Fırat Binici finale yükseldi. Ersin Çetin ve Serhat Balcı ise repesajda mücadelelerine devam edecekler.

LİTVANYA’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, Serbest Milli Takımı’nın genç sporcusu Fırat Binici finale yükselmeyi başardı. Serbest stil müsabakalarının ikinci ve son gününde 3 Türk sporcu mindere çıktı. Kariyerinde ilk kez milli mayoyu giyen 24 yaşındaki Fırat Binici, 74 kiloda muhteşem bir performans ortaya koydu. İlk turda Estonyalı Raido Jalas’ı 2-0 (1-0/6-0) yenen Fırat Binici, ikinci turda da Makedonyalı Ljulizim Vrenezi karşısında her iki periyotu da 6-0’lık skorlarla teknik üstünlük sağlayarak 2-0 galip geldi.

Gürcü ile maçı çekişmeli geçti

Binici çeyrek finalde Belarus Murad Gaidarov’u da 2-0 (1-0/1-0) yenerek yarı finalist oldu. Binici’nin Gürcü Gela Saghırashvili ile yaptığı yarı final müsabakası büyük bir mücadeleye sahne oldu. Rakibine 2-1 üstünlük kurdu. Binici akşam seansında Azeri Chamsulvara Chamsulvarayev ile altın madalya müsabakasına çıkacak.

60 kiloda Ersin Çetin ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda İspanyol Augustin Sanchez karşısında 2-0 (2-0/3-0) galip gelen Çetin, çeyrek finalde Rus Adam Batırov karşısında beklenen güreşini yapamadı. Müsabaka boyunca tutuk görünen ve oyuna giremeyen Çetin rakibine 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Çetin, Rus sporcunun daha sonra yaptığı müsabakaları kazanarak finale yükselmesiyle repesajda mücadele etmeye hak kazandı.

96 kiloda Milli Takım’ın en büyük altın madalya umudu olan Serhat Balcı da ilk turda Kıbrıs Rus Kesimi’nden Andreas Pieris karşısında şov yaptı. Bulcı Azeri Khetag Gazyumov ile yaptığı ikinci tur müsabakasında ise beklenmedik şekilde mağlup oldu. Balcı da Azeri sporcunun finalist olması nedeniyle mücadelesine repesajda bronz madalya için devam etme şansını yakaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!