Bingöl'de eğitimde "dönem ortası" değerlendirme toplatısı

Güncelleme Tarihi:

Bingölde eğitimde dönem ortası değerlendirme toplatısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 18:17

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de, "2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ortası Değerlendirme Toplantısı" düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Fen Lisesi’nden düzenlenen toplantıda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, eğitim öğretimin öneminden bahsetti.

Taşyapan, öğrencilerin şekillenmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirterek, ülkenin her köşesine eğitim öğretimi götürmenin de devletin görevi olduğunu anımsattı.

Öğretmenliğin insana has olduğunu vurgulayan Taşyapan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsan öğrenebilen, eğitilebilen, her türlü şartlara uyum sağlayabilen ve eğitildiği zamanda beklentilerin üzerine çıkabilen bir varlıktır. Dolayısıyla sizler çocuklara ilk adımlarını öğreten kişilersiniz. Hayatın bizleri nereye götüreceğini bilemiyoruz, ama şu andaki görevde bulunduğumuz yerdeki görevimizi tam yapabilirsek bir sonraki görevlerimize hazırlık olur."

Haberin Devamı

Taşyapan, hiçbir gayretin boşa gitmediğine işaret ederek, "Bunun için çocuklarımıza yarın ülkemizi yönetecek, ülkemize yön verecek kişiler olarak görelim ve ona göre yaklaşalım. Ben çocukları en iyi şekilde eğiteceğinize ve görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza canı gönülden inanıyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı da öğretmenlerin moral ve motivasyonlarının yüksek tutulmasının eğitimin kalitesini yükselttiğini söyledi.

Bingöl'ün eğitiminden sorumlu olduklarını vurgulayan Sarı, "Öğrencisini tanımayan ve sevmeyen soğuk demiri döven demirci gibi olur. Varlık sebebimiz bize emanet edilen öğrencilerin iyi eğitim alması için var gücümüzle çalışmaktır. Eğitim sırrı, sevgi ve saygıyla başlar" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven, YGS, LYS ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nı analiz eden bir sunum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!