Bingöl Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması

Güncelleme Tarihi:

Bingöl Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 20:03

- Başbakan Davutoğlu: (1)- "AK Parti düşüncesinin, felsefesinin nihai hedefi, Türkiye'nin üzerinde oyun oynamak isteyen herkese karşı 'hayır' demektir, ona karşı da birliğimizi, beraberliğimizi temsil eden herkesle omuz omuza vermektir"- "Bingöl, sadece yolları, kervanları buluşturan bir şehir değil, yürekleri, zihinleri buluşturan bir şehir. Onun için Bingöl'ün huzuru Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu'nun huzuru için olmazsa olmaz şarttır"

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti düşüncesinin, felsefesinin nihai hedefi, Türkiye'nin üzerinde oyun oynamak isteyen herkese karşı 'hayır' demektir, ona karşı da birliğimizi, beraberliğimizi temsil eden herkesle omuz omuza vermektir" dedi.

Davutoğlu, Ahmet Dursun Düğün Salonu'nda düzenlenen Bingöl Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'nda yaptığı konuşmada, gün boyu kendisini ağırlayan Bingöllülere teşekkür etti.

Yoğun tempoyla çalıştıklarını ancak Bingöl'de yorgunluk hissetmediğini söyleyen Davutoğlu, bugün kendisini Bingöllü gibi hissettiğini belirtti.

Terör olaylarına değinen Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin etrafındaki ateş çemberini fırsat bilen bazı "hain" odakların tekrar harekete geçerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 1990'lı yılları andıran terör saldırını başlattıklarını anlattı.

Devlet ve millet olarak gerçekleştirilen mücadelede başta Bingöl olmak üzere bölge halkının bu mücadelenin yanında yer aldığına işaret eden Davutoğlu, halkın terör örgütünün provokasyonlarına izin vermediğini kaydetti.

Davutoğlu, Bingöllülere, bölge halkına ve sivil toplum kuruluşlarına sergiledikleri tavırdan ötürü teşekkür etti.

- AK Parti'nin düşüncesi

Ülkelerin, şehirlerin tarihleriyle ve coğrafyalarıyla kaderlerini belirlediklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, Bingöl'ün Anadolu'da ve ülke coğrafyasında hiç işgal görmemiş nadir illerden biri olduğunu ifade etti.

Bingöl'ün özgürlüğüne düşkün onurlu, kendi fikrine, iradesine sahip, onurlu insanların vilayeti olduğunu aktaran Davutoğlu, "Bingöl, yakın dönem siyasi tarihimizde hep müstesna adımların şehri oldu. 12 Eylül'den sonra bugün değiştirmeyi arzu ettiğimiz ve benim de şahsen 'hayır' oyu vermiş olduğumu her zaman deklare ettiğim 82 Anayasası'na en yüksek oy oranıyla 'hayır' diyen il de Bingöl olmuştur" diye konuştu.

Bingöl'ün eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'a da sahip çıktığını ve 1995 seçimlerinde büyük destek verdiğini, AK Parti'ye de oy oranlarını her seçimde artırdığını dile getiren Davutoğlu, "AK Parti düşüncesinin, felsefesinin nihai hedefi, Türkiye'nin üzerinde oyun oynamak isteyen herkese karşı 'hayır' demektir, ona karşı da birliğimizi, beraberliğimizi temsil eden herkesle omuz omuza vermektir" dedi.

Davutoğlu, Bingöl'ün doğrunun, haklının yanında olduğunu söyledi.

Bingöl'de Gazi ve Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret ettiğini aktaran Davutoğlu, Bingöllülerin şehitlerine, gazilerine, hatıralarına sahip çıktığını kaydetti.

Bingöl'ün coğrafya açısından her türlü gelişmeye açık, bazı riskleri ve avantajları yakınında barındıran, çok kritik bir mekanda bulunduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bingöl, sadece yolları, kervanları buluşturan bir şehir değil, yürekleri, zihinleri buluşturan bir şehir. Onun için Bingöl'ün huzuru Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu'nun huzuru için olmazsa olmaz şarttır, arkadaşlar. Bingöl, eğer kendi içinde sağlam ve doğru bir zeminde istikrar ve huzuru bulmuşsa çevredeki bütün vilayetleri bu yönde etkileyebilecek güce ve merkezi bir konuma sahiptir ama Bingöl eğer birtakım huzursuzluklara muhatap olmuşsa bunun çevreye yayılması da çok daha artan bir etkiyle olur. Onun için siyasetimizde Bingöl'ün özel bir önemi var."

(Sürecek)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!