'Binbir surat Ayten' yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Binbir surat Ayten yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 19:00

İstanbul'da 2009 yılında işadamı Mehmet Ali Barman’ın şoförü Ali Server Yıldız’ı öldürdüğü suçlamasıyla hakkında hakkında kesinleşmiş 16 yıl 8 ay hapis cezası bulunan ’Binbir surat’ lakaplı Ayten Şafak, Tokat’ın Niksar İlçesi’ndeki bir evde yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da yalı cinayeti davasında 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Ayten Şafak'ın kamuoyunda “pembe oda” olarak bilinen cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin eşleri ile bir araya gelmelerine olanak sağlayan özel görüşme odasında hamile kaldığı ve Gebze Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan doğum yapmak için izin alarak çıktığı öğrenildi.

Ancak iznin ardından dönüş yapmayan Ayten Şafak için yakalama kararı çıkartıldı.

TOKAT'TA YAKALANDI

İstanbul polisi, firari Ayten Şafak’ın Tokat’ın Niksar İlçesinde olduğu bilgisine ulaştı. Niksar Emniyet Müdürlüğü ekipleri bunun üzerinde TOKİ konutlarında kaldığı öğrenilen Ayten Şafak’ı evinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ayten Şafak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

YALI CİNAYETİ NEYDİ?

İstanbul Kireçburnu’nda 2 milyon dolar değerinde 4 katlı yalısı ve bankada 100 bin TL parası bulunan Mehmet Ali Barman, 2008’de kendisinden 25 yaş küçük Nesrin Özben ile evlendi. Ancak Barman’da ‘bunama’ olduğunun tespit edilmesi üzerine evlilik mahkemece iptal edildi. Özben hakkında da “dolandırıcılık” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davada Nesrin Özben aleyhine “Barman’ı öldürmem için bana 400 bin lira teklif etti” diye ifade veren şoför Ali Server Yıldız’ın cesedi Keşan’da bir gölette bulundu. Cinayet zanlısı olarak da Barman’ın yardımcısı 25 yaşındaki Ayten Şafak ile suç ortağı olduğu öne sürülen 44 yaşındaki Tamer Kapucu tutuklandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Şafak’ın cezası 16 yıl 8 aya, Kapucu’nunki ise müebbet hapse çevrildi.

Cinayetin ardından arandığı süreç boyunca defalarca kılık değiştirerek saklandığı için “Binbir Surat” olarak adlandırılan Ayten Şafak’la Tamer Kapucu’nun temyiz başvurusu üzerine dosyayı ele alan Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Vahşi cinayetin azmettiricisi olarak dosyası ayrılan modacı Sedef Akgül için arama kararı çıktı.

DOĞUM İÇİN İZİN ALMIŞ

Ayten Şafak, Gebze Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan doğum izni alarak dışarı çıktı. Ancak iznin ardından dönüş yapmayan Ayten Şafak için yakalama kararı çıkartıldı. Ayten Şafak’ın, kamuoyunda “pembe oda” olarak bilinen cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin eşleri ile bir araya gelmelerine olanak sağlayan özel görüşme odasında hamile kaldığı ve cezaevinden doğum yapmak için izin alarak çıktığı öğrenildi

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!