Binali Yıldırım'dan ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırımdan ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 13:23

AK Parti’nin yeni genel başkan ve Başbakan adayı olarak ismi açıklanan Binali Yıldırım ilk açıklamasını yaptı. Kürsüye çıkınca sözlerine bir Karadeniz fıkrasıyla başlayan Yıldırım, teröre karşı tavizsiz mücadele mesajı verdi, "Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını milletimizin gündeminde çıkaracağız" dedi. Binali Yıldırım konuşmasında, "Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkarak, aklına gelen bir fıkrayla sözlerine başladı. Yıldırım, "Şimdi aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış. Bakmış ki konuşması yok. Benimki gibi. Sonra dönmüş demiş ki topluluğa 'Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi artık Allah biliyor'." dedi. Konuşmasına 'Çok değerli dava arkadaşlarım' diye başlayan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Az önce açıklandığı gibi yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm teşkilatıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir AK Parti bir dava partisidir. Milletin geleceğini inşa etme partisidir, geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Başbakanlık görevini kendisine devredecek olan Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Yıldırım, "22 Mayıs Pazar günü 2. Olağanüstü Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur. Görevi devredecek olan Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi partimizin kurucu genel başkanı ve lideri Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'dan aldığı bayrağı bugünlere getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KENETLENEREK KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM"

AK Parti mensuplarına da temayül yoklamalarında kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Parti kongreleri birer demokrasi bayramıdır. Ancak AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran özellik AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil, birlikteliğin daha da kuvvetlendirme vesilesidir. Bu kongrenin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum. Bu süreç içerisinde az önce genel başkan yardımcımızın da dediği gibi, partimizin istişare süreçleri büyük bir başarıyla sürdürülmüş ve partimizin ana kademelerinde 800'e yakın mensubumuz arasında istişareler tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olmasından dolayı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TAM BİR UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm AK Parti mensuplarıyla tam bir uyum içerisinde çalışılacağına dikkat çeken Yıldırım, "Kurucu başkanımız liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Büyük kongremizde partimizin kutlu yürüyüşe devam sloganıyla belirlediği programını çok daha geniş bir şekilde değerlendireceğiz. Bugün bu konularda detaya girmeye ihtiyaç duymuyorum" dedi.

"TERÖR BELASINI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ"

Haberin Devamı

Terörün Türkiye gündeminden çıkarılacağını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimize şunu Diyarbakır'a orada hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Milletim rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Gününüz aydınlık, geleceğiniz mübarek olsun. Allah'a emanet olun."



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!