Binali Yıldırım: Yerel yöneticilerden hesabını soracağız

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırım: Yerel yöneticilerden hesabını soracağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 12:11

Başbakan Binali Yıldırım, ''Terörden sonra yapmamız gereken birkaç tane iş var. Bir tanesi teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getiReceğiz'' dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Dün Elazığ'daki tren yolunda meydan gelen kazadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Yıldırım, "Dün Elazığ'da hemzemin geçit yerine herhangi bir yerden tren yolundan geçmeye çalışırken bir sürücü maalesef araçta bulunan 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her şey insanla başlıyor ve bitiyor. Ne tedbir alırsanız alın, hangi teknolojiyi kullanırsanız kullanın insan hatalarını kaldıracak bir makine henüz icat edilmedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Önümüzde bayram var, vatandaşlarımıza hep söyledik; kaymak gibi yollar yaptık. Yolları böldük memleketi birleştirdik. Siz siz olun kurallara uyun. Çünkü yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Elazığ'daki kazada hayatını kaybeden tarım işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TÜRK MALI YAZAN BÖLGESEL UÇAĞIMIZI SEMALARIMIZDA UÇURACAĞIZ"

Savunma sanayiine yapılan yatırımlara değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Savunma sanayiine son 14 yılda aktardığımız kaynak miktarı 30 milyar dolar. Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Savunma sanayiinde kendi kendimize yeterliliğimizi artırmamız bölge için olmazsa olmazdı. Kendi İHA'mızı yapabiliyoruz. Silahlı olanı da yapmaya başladık. Milli piyade tüfeği de yapıyoruz. Helikopterimizi yaptık, uçuruyoruz. Savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 20'den yüzde 60'a çıkardık. 2023 sürecinde inşallah kuyruğunda Türk malı yazan bölgesel uçağımızı semalarımızda uçuracağız. 2018'in sonunda tamamen yerli kaynaklarla yapılmış uydumuz da gökyüzünde olacak" diye konuştu.

"İKİ GÜN AĞLADIM"

Öğrencilik yıllarına değinen Yıldırım, "Ortaokul son sınıfta, öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Sınav kağıdımı almaya gittiğimde sınav kağıdımı vermediler. Müdür ile görüştüm. Asık yüzlü müdür, biraz Hayati beye benziyor. Ama güzel bir gönlü var. 'Sen öğretmen mi olacaksın' dedi. Kağıdı yırtıp çöpe attı. 'Defol git' dedi. 'Beni görmüyor musun? Ne yapacaksın öğretmen olup.' İki gün ağladım" diye bir anısını paylaştı.

Haberin Devamı

"AMONYUMLU NİTRAT GÜBRESİNİN YERİNE KONULACAK GÜBRE ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR"

Gübre satışının yasaklanmasına ilişkin Yıldırım, "Amonyumlu nitrat gübresini terör olayları nedeniyle yasakladık. Bunun yerine konulacak gübre çalışmaları da devam ediyor. Tarımla ilgili hedeflerimiz büyük. 150 milyar dolarlık üretim hedefine ulaşmayı istiyoruz" dedi.

"YAPACAĞINIZ HER TÜRLÜ MANİPÜLASYON TÜRKİYE'NİN YOLUNU KESEMEZ"

Yıldırım, "Son 26 çeyrek Türkiye büyümeye devam ediyor. Türkiye ekonomisinin kırılgan olduğunu söyleyenlere selam olsun. Yapacağınız her türlü manipülasyon Türkiye'nin yolunu kesemez. AB ülkeleri eksi büyümede ABD'nin büyümesi aşağı doğru gidiyor. Türkiye'nin önünde güzel bir gelecek var. Bu geleceğimizi olumsuza çevirmek isteyenler terör örgütlerini üzerimize salıyor. Türkiye terör belasından kurtulacak. İlçelerimizde, illerimizde kalkışmaya çıktılar hepsi derslerini aldı. Bölgede vatandaşlarımız hükümetin ve devletin yanında" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ"

Yıldırım, "Terörden sonra yapmamız gereken birkaç iş var. Bunlardan biri teröre destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten para alacaksınız, bu paraları sahtekarlıkla terör örgütüne aktaracaksınız, yemezler. Devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan yerel yöneticilerden hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Düzenleme Meclis’e gelecek. Yağma yok. İnsanlar dişinden tırnağından artırarak vergi verecek. Siz dağa lojistik destek yapacak ondan sonra demokrasi diyecek, yurt dışında şikayetlerde bulunacaksınız. Bunun yerine gelin pişman olduk, siz doğrusunu yaptınız deyin. Milletimizin bağrına dönün. Marifet Yüksekova'ya yapılan havalimanı şantiyesini 99 defa yakmak değildir. Marifet vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır, önüne çukurlar hendekler kazmak değildir. Operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Fiziki ve sosyal yenileme yapıyoruz. Bütün bunları yaparken teröre müzahir parti, kapı ABD, Rusya’da dolaşıyor. Türkiye’yi şikayet ediyor. Oyları, ABD’li, Avrupalı vermeyecek Türkiye’ verecek. Tanışık Köyü’ne, Sur’a gidemedin. Vatandaş ne kadar aldatıldığını gördü" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım, "Türkiye artık beyin göçü veren değil alan ülkeler arasına girdi. Evelallah Allah da millet de bizden yanadır. Hiç merak etmeyin" dedi.

BAKMADAN GEÇME!