Binali Yıldırım, "2015 bir fırsat"

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırım, 2015 bir fırsat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 01:19

CUMHURBAŞKANI Danışmanı eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’deki büyük gelişme, Marmaray, dünyanın en büyük havalimanı gibi yatırımların ardından birilerinin "Karıştırın" dediğini, ardından da Gezi olaylarını başladığını söyledi. Yıldırım "Bu tesadüf değil. Bu kıskançlık" dedi. Yıldırım, Konak Tüneli’nde Ocak ayında ışık görüleceğini, Nisan-Mayıs gibi hizmete almak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ak Parti Gaziemir 5’inci Olağan İlçe Kongresi Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek liste olarak girilen ve mevcut başkan Hüseyin Uzun’un aday olduğu kongreye Binali Yıldırım da katıldı. Ak Parti İzmir milletvekilleri, İl Başkanı Bülent Delican’ın yanısıra Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil İbrahim Şenol da kongrenin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Danışmanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti olarak "önce hizmet sonra siyaset" anlayışı ile yola çıktıklarını hizmeti siyasete kurban etmediklerini söyledi. Türkiye’de 80 yılda 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılmasına karşın buna ilave olarak 11 yılda 17 bin 500 km ilave bölünmüş yol yaptıklarını belirten Yıldırım, İstanbul’dan Afyon’a eskiden 8 saatte gidilirken artık 2.5 saat sürdüğünü belirtti. Yıldırım "Görev sürem boyunca 150 km tünel açtık ve yaptık. Karayolları hayat kurtarıyor. Trafik 2.5 kat arttı ama ölümlü kazalardaki azalma yüzde 52’dir. Kaza sayısı da arttı ama ölümlü kaza sayısı azaldı. Kafa kafaya çarpışmalar yok. Kazalar artık sürücü hatalarından oluyor. Şeytan dürtüyor fazla basıyor. Yeri gelince gaza basacaksın ihtiyaç olduğunda fren yapacaksın" dedi.

Haberin Devamı

Karayollarında olduğu gibi Türkiye’de sürekli gaza basan veya sürekli frene basan siyasetçiler olduğunu belirten Yıldırım "Türkiye ne çektiyse bunlardan çekti. Herşeye takoz olan, fren olanlarlar milleti hizmetsizlikle kaderine terk ettiler. Biz ikisinde de olmadık. Yapacaklarımızı söz verdik. Yapamayacaklarımızı söz vermedik. Aldatan olmadık, aldanan da olmadık" dedi. Osmanlı döneminde demiryolları yatırımı yapılmasının dünyada dikkat çektiğini, "Hasta adam Osmanlı İmparatorluğu nasıl demiryolu yapar?" anlayışıyla bakıldığını dile getiren Yıldırım "O zaman da bugün olduğu gibi işbirlikçiler harekete geçti. Hizmete açılacağı gün demiryolunu bombaladılar. Ancak Cumhuriyet’in ilk yıllarında Büyük Atatürk ve arkadaşlarının ilk işi demiryollarına önem vermek oldu. ’Demir ağlarla ördük yurdu’ marşlarda yeraldı. Ancak bu seferberlik devam ettirilmedi. Demiryolları kaderine terk edildi. 50 yıl, 60 yıl boyunca demiryollarına çivi çakılmadı. Göreve geldiğimizde biz yeniden demiryollarına gereken önemi verdik. Hızlı demiryollarına sahip ülkeler arasına girdik. Hedef 14 büyük ilin hızlı trenle birbiriyle buluşmasıdır" dedi.

Haberin Devamı

OCAK AYINDA KONAK TÜNELİNDE IŞIK GÖRÜNECEK

Binalı Yıldırım İzmir için 35 proje vaat ettiklerini hatırlatarak, siyasi rakiplerinin son günlerde bu projelerin geciktiğinden bahsettiklerini söyledi. Projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirten Yıldırım "Ocak ayı başında Konak tünelinde ışığı görüyoruz. Nisan veya Mayıs ayına kadar da tüneli İzmirlilerin hizmetine sunacağız" dedi. İzmir’e hizmet yapmadıklarının iddia edildiğini ancak ne yaptıklarını İzmirillerin bildiğini belirten Yıldırım, Aliağa-Menderes hattını belediye ile işbirliğiyle tamamladıklarını söyledi. Yıldırım, "İzmir-Ankara hızlı treninin temelini attık. İstanbul-İzmir otoyolu temelini attık. 2015 sonunda dünyanın 4’üncü büyük köprüsünü içinde barındıran İzmit Körfez geçişi İzmir otoyolunun bir bölümünü açıyoruz. Projenin tamamı bittiğinde İzmir-İstanbul arası 3.5 saate inecek" dedi.

Haberin Devamı

GEZİ OLAYLARI PİYASAYA SÜRÜLDÜ

İletişim alanında önemli işler başardıklarını, Avrupa’nın en iyi internet altyapısına sahip olduklarını belirten Yıldırım, Marmaray ve dünyanın en büyük havalimanıyla yine dünyanın dikkatinin Türkiye’ye döndüğünü söyledi. Yıldırım birilerinin "Bu Türkler de fazla oluyor. Türkiye kim Marmaray gibi proje yapmak kim? Türkiye kim dünyanın en büyük havalimanı yapmak kim? Karıştırın" dediklerini belirterek Hemen Gezi olaylarının başlatıldığını söyledi. Yıldırım, "Gezi olayları piyasa sürüldü. Bu tesadüf değil. Bu kıskançlık. Kimse kıskanmasın. Bu millet bu ecdat dünyaya barış, huzur getirdi. Evlatları da dünya barış huzur için çabalayacak" dedi.

Haberin Devamı

İzmir’de 13 yılda Ak Parti Hükümeti döneminde yapılan toplam işlerin 24.5 milyar TL, destekler çıkarıldığında da 15 milyar TL olduğunu belirten Yıldırım "Hükümet İzmir’e hizmet yapmıyor. Şaşı bakıyor" diyenlerin duymasını istedi.

ANAP GİBİ OLACAK BEKLENTİSİ VARDI

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık’tan ayırlması sürecinde Başbakanlık için adının geçtiği dönemle ilgili de bir açıklama yaptı. Yıldırım, "Ahmet Davutoğlu Başbakan seçildi. Recep Tayyip Erdoğan gittikten sonra Ak Parti’nin ANAP durumuna düşeceği beklentisine girenler oldu. Ama şunu hesap edemediler ki Ak Parti’de ’ben’ kavgası yok. ’Biz" var. Ak Parti davası var" dedi.

Haberin Devamı

İZMİRLİR ÜZÜNTÜ DUYUYORSA 2015 TELAFİ İÇIN FIRSAT

Yıldırım, bir arkadaşının Adnan Menderes Havalanı’nı gördükten sonra kendisine "İzmirliler niye sizi Büyükşehir Belediye Başkanı seçmedi. Hayıflandım?" dediğini belirterek "Biz İzmir’e aday olduk. İzmirliler de kararını verdi. Verdikleri kararın başımızın üzerinde yeri var. İzmir bizi seçmedi diye bizden de İzmir’e hizmet yok diyebilir miyiz? Buna hakkımız yok. Daha çok hemşehrimizin kapısını çalacağız. İzmirliler üzüntü duyuyorlarsa telafi etmeleri için 2015 seçimleri en güzel fırsat" dedi. Hizmeti seçim düşüncesi, oy kaygısıyla yapmadıklarını belirten Yıldırım "Biz İzmir’de seçim kazanmadık ama 4 milyonu İzmirlinin gönlünü kazandık. Bu çok büyük kazançtır. Bize 1 milyona yakın oy veren İzmirli var. Seçim kazanmadık diye onları asla ihmal edemeyiz. Her zaman hem onlarla hem de bize oy vermeyen seçmenlere hizmet edeceğiz. İzmirlilerde kusur aramıyoruz eksikliği kendimizde görüyoruz. Kendimizi daha iyi ifade edebilirsek İzmirliler de gereğini yapacak. Kim hizmet ediyor kim etmiyor eninde sonunda gerçekler ortaya çıkacak. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

İzmir’de bugün Ak Parti’nin 6, MHP 2 , Büyükşehir ve 22 ilçede CHP’li başkanların belediyeleri yönettiğini belirten Yıldırım İzmirlilerin lehine, doğru işler yapan belediyelerin her türlü teşebbüslerinde yanlarında olacaklarını, farklı partiden oldukaları için sırtlarını dönmeyeceklerini söyledi. Yıldırım, "Ama İzmirliler adına da yanlış olduğunu düşündüğümüz işleri gündeme getireceğiz. Kimse kusura bakmasın" dedi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Binali Yıldırım’ın İzmir’e sayısız eserler kazandırdığını, aslında tüm İzmirlilerin gönlünde taht kurduğunu söyledi. Ülkede pek çok algı yönetimi yapıldığını beliten Delican; "İzmir’de Sayın Bakan’ın gerçekten hakkı yendi. Ama bize oy vermeyenler de hakkını teslim etti. İyi ki varsınız. İzmir’in size bir gönül borcu var. Eminim ki 2015 seçimlerinde bu borcu ödeyecektir. Çok daha fazla milletvekili seçerek taçlandıracaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!