2017 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Bireysel değerlendirme nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Bireysel değerlendirme nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 18:57

2017 BİLSEM sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı birçok vatandaş tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Belirli bir seviyenin üstünde olan öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınav sonucu hakkında veliler beklenen açıklamayı araştırıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sınavının sonuçlarını yakın zamanda açıklaması bekleniyor. Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini artırmak amacıyla yapılan BİLSEM sınavının sonuçlarının 14 Nisan'da açıklanması bekleniyordu. Peki, 2017 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Bireysel değerlendirme nasıl olacak?

Haberin Devamı

BİLSEM sınav sonuçları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasını bekleyen vatandaşlar, çocuklarının eğitimleri konusunda önemli bir yere sahip olan  BİLSEM sınav sonuçları konusunda detayları araştıran veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya güdümlendi. Peki, belirlenen tarihte neticelenmeyen BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sınavının sonuçlarını açıklıyor. Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini artırmak amacıyla yapılan BİLSEM sınavının sonuçları yakın zamanda belli olacak. Sonuçlar 'www.meb.gov.tr'den sorgulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçme Sınavı yapıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı BİLSEM kılavuzuna göre sonuçların 14 Nisan Cuma günü yayımlanması gerekiyordu. Fakat bakanlıktan bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar. Ülkemizde özel yetenekli öğrenciler için en kapsamlı eğitim modeli “Bilim ve Sanat Merkezleri”dir. Bilim ve Sanat Merkezlerinin 69 ilde 83 bilim ve sanat merkezi bulunmaktadır.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri
belirtilerek randevu verilecektir.

Haberin Devamı

Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin randevu bilgileri 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir

YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

Bireysel değerlendirmeler 30 Haziran 2017 tarihinde tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları 15 Temmuz 2017 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 4-8 Eylül 2017 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.

SINAV İTİRAZLARI

5.1. Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulamasına İtiraz

Haberin Devamı

1. Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

2. Grup tarama uygulaması sonuçlarına ilişkin itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır.

5.2. Bireysel Değerlendirme İtiraz

1. Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından il milli eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

Haberin Devamı

2. Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili veliyi bilgilendireceklerdir.

3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınır.

4. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

5. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!