Bilmediğiniz ama bilmeniz gereken 5 grup

Güncelleme Tarihi:

Bilmediğiniz ama bilmeniz gereken 5 grup
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 22:09

Mısır patlağı gibi çoğalan her yeni müzik grubunu tanıyıp bilmemize imkan yok. Oysa içlerinde gerçekten çok iyi isimler de var. İşin uzmanları onları sizin için ‘geç de olsa’ değil, ‘geç olmadan’ keşfedin diye anlattı

Haberin Devamı

Bengi Ünsal / İKSV Salon Direktörü
THE RINGO JETS

The Ringo Jets’i seviyorum çünkü gürültülü ama bir o kadar melodikler. Kadın davulculara zaafım var. Yeni grupların keşfedildiği henhangi bir etkinlikte rahatlıkla dikkat çekebilecek yetenekteler. Eminim onları kim olduklarını bilmeden de izlesem etkilenirdim. Tarzı olan grupları seviyorum. Her grup gibi tıkanma ihtimalleri var. Tıkanmaz ve şu ana kadar yaptıklarının üstüne bir şeyler koyabilirlerse başarılı olurlar. Grupta The White Stripes ve Jack White etkisi var. Etkilenmekte bir sakınca görmüyorum ama daha orijinal olmaları için, kendilerinden bir şeyler katmaları lazım. Müzikleri yabancı müzik dinleyen kitle içerisinde bile belki yüzde 10’luk bir kısma hitap ediyordur. En iyi ihtimalle zaten hedef kitlesi Türkiye için de küçük. Yabancı piyasa içerisinde kaybolmamanın yolu da farklı veya değil, iyi müzik yapmaktır. Yaptığın şeyi de konserde iyi çalmak önemli. Doğru tek bir kişinin dikkatini çekmeleri bile çok şey değiştirebilir.

Haberin Devamı

Mehmet Tez / Milliyet Gazetesi
ON YOUR HORIZON

Onlar için en kaba haliyle, Mogwai, Exposions in the Sky gibi postrock grupların Türkiye’deki temsilcisi diyebiliriz. Elektro gitarlar, davul, bas, çello ve klavyelerle, iç içe geçmiş ve tekrar eden melodiler ve riff’lerle kendilerine has bir dünya yaratıyorlar konserlerde. Şu ana kadar hep küçük yerlerde sınırlı imkanlara sahip sahnelerde izledim. Ama eminim ki görsel yanı güçlü bir gösteri eşliğinde müziklerini icra etseler çok büyük etki yaratabilirler. İyi bir prodüktörle yapacakları albümün hayli beğenileceğini düşünüyorum.

Murat Meriç / Müzik yazarı, DJ
MUTRİB

Bu ara beni heyecanlandıran projelerin başında Mutrib geliyor. Çok konser vermiyorlar ancak internetten paylaştıkları şarkılar yakın dönemde adlarından söz ettireceklerinin kanıtı. Islak Köpek, Melis Danişmend ve On Your Horizon’dan tanıdığımız Gülşah Erol’un grubu. Enteresan işler yapıyorlar dolayısıyla sürekli takipteyim. Mutrib’i ‘Düzenbaz’ ve ‘Meçhul’le sevdim. İşin ehli müzisyenlerin katılımıyla güçlenmiş yeni, heyecanlı ve bir sonraki adımlarını merak ettiğim bir grup.

Haberin Devamı

Murat Abbas / Pozitif Müzik Direktörü
THE AWAY DAYS

The Ringo Jets ve On Your Horizon’un sahne performanslarını, The Away Days’in de sound’unu çok beğeniyorum. The Away Days’in sahne performanslarını biraz daha geliştirmeleri gerekiyor. Her üç grup, birbirlerinden çok farklı olsalar da benim radarıma girmeyi rahatlıkla başardılar.

Barış Akpolat / Hürriyet Gazetesi
SHE PAST AWAY

1980’lerden sevdiğim pek çok şeye sahip bir grup She Past Away. Türkiye’de bugünlerde pek görmediğimiz bir melankoli anlayışına sahipler. Bauhaus, Sisters Of Mercy, The Cure, Fields Of Nephilim gibi klasik Dark-Wave, Gotik ve New-Wave gruplarını çokça anımsatsalar da günümüz yerli gruplarına göre hayli farklı bir yerde duruyorlar. Ayrıca böyle bir müziğe Türkçe söz yazıyor olmaları da takdire şayan. ‘Kasvetli Kutlama’ adlı EP’leri 2010’un güzel işlerindendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!