Billy Joel’i intihara sürükleyen pişmanlık

Güncelleme Tarihi:

Billy Joel’i intihara sürükleyen pişmanlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 00:00

‘The Piano Man’ lakaplı rock yıldızı Billy Joel’in hayatını anlatan kitapla birlikte, Joel’in pek çok sırrı da ortaya çıktı. Ünlü rock yıldızının, arkadaşının eşiyle birlikte olduğu için mobilya cilası içerek intihar girişiminde bulunduğu kitapta yer alan bilgiler arasında.

Piyasaya yeni çıkan ‘Billy Joel: The Life and Times of An Angry Young Man’ adlı kitap, efsanevi rock yıldızının alkol ve uyuşturucu madde ile ilişkisinin yaşamını nasıl etkilediğini anlatıyor.

Joel, 70’li yıllarda ve henüz şöhret olmadan, arkadaşı baterist Jon Small ve eşi ile birlikte yaşıyordu. Arkadaşının eşi Elizabeth ile yaşadığı ilişki, Joel’i suçluluk ve korkudan kahretti. Joel, mobilya cilası içerek intihara teşebbüs etti. Jon Small, koma halinde bulduğu Joel’i hastaneye götürmese, ünlü yıldız bugün hayatta olmayacaktı.

Bir hastanenin psikiyatri bölümüne bir süre kapatılan Billy Joel, olayı anlatırken, ‘Mobilya cilası çamaşır beyazlatıcıdan daha lezzetliydi’ dedi. Arkadaşının eşi Elizabeth, daha sonra Joel’in ilk eşi oldu.

KAZALARDAN KURTULDU

Yazar Hank Bordowitz’e göre, Joel’in başına ne geldiyse, içki ve uyuşturucudan geldi. İkinci eşi ünlü model Christie Brinkley, Billy Joel’i içki ve uyuşturucu nedeniyle boşadı. 2002’de alkol tedavisi gören Joel, Mercedes marka otomobiliyle korkunç bir kaza yaptı ve ölümden döndü.

Bu kazadan altı ay sonra bir başka kazada onu otomobilden zor çıkardılar. Billy Joel, 2004’te bir otomobil kazası daha yaptı ve antik Citroen marka aracını bir eve çarptı.

56 yaşında, 24 yaşındaki Kate Lee ile evlenen Joel, içkiye devam etti. Eşi tarafından mahzende baygın bulunan Joel, Betty Ford Merkezi’nde alkol tedavisi gördü ve içki içmeyeceğine dair söz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!