Bill Gates'in umudu Bush'un başkan seçilmesi

Güncelleme Tarihi:

Bill Gatesin umudu Bushun başkan seçilmesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

FEDERAL Mahkeme'nin kararı ile bölünme riski ile karşı karşıya kalan Microsoft'un umudu, 7 Kasım'da George Bush'un başkanlık seçimlerini kazanması. Bush'un kazanması durumunda, ABD hükümetinin Microsoft davasının uzlaşma ile sonuçlanmasını sağlayabileceği belirtiliyor.

FEDERAL Yargıç Thomas Jackson'un kararıyla büyük bir darbe yiyen dev Microsoft Şirketi'nin kurucusu Bill Gates'in umutlarını Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı George W. Bush'a bağladığı bildirildi.

Teksas Valisi George W. Bush'un, 7 Kasım'da Demokrat Parti'nin Başkan Adayı Al Gore'u mağlup etmesiyle, ülkedeki siyasi atmosfer tamamıyla değişecek. Microsoft Şirketi'nin yöneticileri açıkça söylemese de, Beyaz Saray'daki Cumhuriyetçi Yönetim, Bill Gates'in firmasının üzerine Bill Clinton Yönetimi gibi sert gitmeyecek.

Buna göre, ABD Başkanı seçilmesi durumunda Bush'un denetimindeki Adalet Bakanlığı'nın Microsoft Şirketi ile uzlaşma eğilimi daha fazla olacak. ‘Dünyanın en zengin adamı’ Bill Gates'in, başkanlık seçimlerinin Bush'un zaferiyle sonuçlanmasını çok istediği ifade ediliyor.

Microsoft'a karşı dava Bill Clinton yönetimi ve 19 Eyalet tarafından açılmıştı. Kasım ayında, Microsoft'un piyasadaki tekel gücünü kötüye kullandığına karar veren Yargıç Thomas Jackson, son kararında da Şirket'in anti-tröst yasasını ihlal ettiğine karar vermişti. Yargıç'ın kararından önce yapılan mahkeme dışında anlaşma çabalarından sonuç alınamamıştı.

Son karardan sonra başlayan hukuki süreç sonunda, Microsoft'a nasıl bir ceza verileceği üzerinde durulacak.

‘Yıkılmadım, ayaktayım’ diyen Bill Gates, Temyiz Mahkemesi'ne başvuracağını da açıklamıştı. Başkan Clinton Yönetimi'nin, Microsoft'a acımasızca davrandığı yolundaki düşünce iş ve Cumhuriyetçi Parti çevreleri tarafından paylaşılıyor.

Kasım CİNDEMİR /WASHINGTON

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!