Bilkentli Cem’in büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Bilkentli Cem’in büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:00

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen "1.Ulusal Prof. Cahit Koparal Flüt Yarışması"nda, Bilkent Üniversitesi’nden Cem Önertürk birinci oldu.

ARMUTALAN Belediyesi ve Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından düzenlenen ve "Türkiye’nin ilk flüt yarışması" olduğu ifade edilen yarışmada dereceye girenler, ödüllerini törenle aldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Çeşitli üniversitelerden 15 öğrencinin katıldığı yarışmada, Bilkent Üniversitesinden Cem Önertürk birinci olurken, İstanbul üniversitesinden Aylin Özer ikinci, Mimar Sinan Üniversitesinden Recep Fıçıyapan ise üçüncü seçildi.

Yarışmayı kazanan öğrenci 5 bin 700 Avro değerinde bir flüt, ikinci 2 bin YTL, üçüncü ise bin YTL ile ödüllendirildi.

GELENEKSEL OLACAK

Törende konuşan MAKSAD Başkanı Mustafa Sokulu, birincisi düzenlenen yarışmayı geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, başta Armutalan Belediyesi olmak üzere destek verenlere teşekkür etti. Törende, yarışmaya katılan öğrenciler konser verdi. Ödül törenine Koparal’ın eşi Sevim Koparal ve yakınları da katıldı.

Ankara’ya ödül yağdı

YARIŞMADA, Bilkent Üniversitesi’nden Zeynep Keleşoğlu ile Hacettepe Üniversitesi’nden Beste Keleş mansiyon ödülüne layık görüldü, Bilkent Üniversitesi’nden Filiz Karapınar jüri özel ödülünü, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Sıla Gerboğa ise "En İyi Türk Eseri Yorumu" özel ödülünü kazandı.

Cahit Koparal Kimdir?

PROFESÖR. Dr. Cahit Koparal 25 Haziran 1928’de Erzurum’da doğdu. 1952’de konservatuarı bitiren Koparal, bir süre Ankara Devlet Konservatuarında asistan ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında üye olarak çalıştı. 1967’de Avusturya Müzik Akademisini bitiren Koparal, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına atandı; aynı zamanda Gazi Eğitim Enstitüsünde flüt öğretmenliği yaptı. Prof. Cahit Koparal, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarındaki görevini ise 2000 yılı sonuna kadar sürdürdü. Koparal, 2001 yılında vefat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!