Bilkent Kadın Çalışmaları Topluluğu'ndan 'Kadın Zirvesi'

Güncelleme Tarihi:

Bilkent Kadın Çalışmaları Topluluğundan Kadın Zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 16:43

Bilkent Kadın Çalışmaları Topluluğu'ndan 'Kadın Zirvesi'

Haberin Devamı

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- BİLKENTLİ 120 öğrenciden oluşan Bilkent Kadın Çalışmaları Topluluğu, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 'Kadın Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. 25-26 Şubat 2017 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Mithat Çoruh Amfi'de gerçekleştirilecek 'Kadın Zirvesi'nin büyük ilgi görmesi bekleniyor. İki gün sürecek olan 'Kadın Zirvesi', alanında uzman konuşmacıları ile katılımcıları bir araya getirecek. Programda, katılımcılar konuşmacılara sorular sorup, birlikte tartışma imkanı bulacaklar. Milletvekili Aylin Nazlıaka da 'Söz Meclis'ten içeri: Meclis'te Kadın Olmak' adlı konuşma yapacak.

GEREKİRSE İÇ ÇAMAŞIRIMI YAKARIM

Kadın Zirvesi'nin ilk günü olan 25 Şubat Cumartesi saat 10.30'da Nilgün Fehim Kennedy açılış konuşması yapacak. Programa Bilge Mutluay Çetintaş 'Gerekirse İç Çamaşırımı Yakarım' başlığı ile 'Amerikan Kadın Gösterilerinde Yaratıcı Eylemler' aldı konuşma yapacak. Alev Özkazanç ise 'Feminist Kuram ve Psikanaliz' hakkında konuşacak. Öğleden sonra ise Ecehan Balta 'Ekofeminizm' anlatacak. Kadın Zirvesi'nin ilk günü, İlkay Kara'nın Eril 'Aşk' Estetiği anlatımı ile sonlanacak.

AYLİN NAZLIAKA'DAN 'MECLİS'TE KADIN OLMAK

İkinci günü ise saat 10.30'da kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından Milletvekili Aylin Nazlıaka 'Söz Meclis'ten İçeri: Meclis'te Kadın Olmak' adlı konuşmasını yapacak. Devamında Yıldız Ramazanoğlu 'İslam ve Feminizm Arasında Kesişen ve Ayrılan Yollar'ı anlatacak. Öğleden sonra ise Zafer Toprak, 'Son Osmanlı'dan Erken Cumhuriyet'e Türkiye Coğrafyasında Feminizm' konusunu anlatacak. Günün son konuşmasını Seray Şahiner yapacak ve 'Türk Sineması'nda Başrolde İkinci Kadın' diyecek. İki gün sürecek Kadın Zirvesi'nin sonunda Türkiye'nin birçok yerinden gelen katılımcılara Katılım Sertifikası verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!