Bilkent en iyilerde yüz akımız oldu

Güncelleme Tarihi:

Bilkent en iyilerde yüz akımız oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 00:00

Bilkent Üniversitesi ABD’de “en iyi üniversiteler” sıralamasına girdi. Bilkent, listeye Türkiye’den giren tek üniversite oldu.

BİLKENT Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, “US News&World Report” dergisinin, uzun yıllardır dünya üniversitelerini belli kriterleri göz önüne alarak sıraladığını ve sonuçlarla ilgili kitapçık yayımladığını ifade etti.
“Bu sıralama aslında, bildiğim kadarıyla ABD’deki en saygın sıralamadır” diyen Atalar, Bilkent’in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sıralamaya girmeyi başardığını bildirdi.

Derginin sıralamadaki en önemli kriterinin, diğer üniversite akademisyenlerinin görüşleri olduğunu ifade eden Atalar, “Akademisyenler, kendi üniversiteleri hariç diğer üniversiteleri bir sıralamaya tabi tutuyorlar. Bilkent Üniversitesinde çalışmayan akademisyenler arasında yapılan bir ankette yüksek bir puan almışız. O puan, sıralamaya girmemizdeki en büyük etken” dedi.

Dergideki sıralamaya esas olan başlıklardan birinin de işverenlerle yapılan anketler olduğunu aktaran Atalar, burada da işverenlerin çalışanlarının mezun olduğu üniversiteleri sıraladıklarını bildirdi.

Hedef ilk 100

Öğrenci başına düşen akademisyen sayısının da sıralamadaki etkisine işaret eden Atalar, “Bizim üniversitemizde bu oran, yaklaşık 11’e 1. Yani 11 öğrenciye bir hoca düşüyor. Bu da öğrencilerin daha küçük sınıflarda eğitim alıp akademisyenlerle daha sık bir araya gelmesini sağlıyor” diye konuştu. Atalar, hedeflerinin ilk yüz olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!