Bilkent CYBERPARK dünya birincisi

Güncelleme Tarihi:

Bilkent CYBERPARK dünya birincisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 14:15

Bilkent CYBERPARK, Uluslararası Teknoparklar Birliği (IASP) tarafından “B2B Eşleştirme Projesi” ile dünya birincisi seçildi.

Haberin Devamı

“B2B Eşleştirme Metodolojisi” Bilkent CYBERPARK tarafından, girişimciler için uluslararası düzeyde ortaklıklar kurulmasını kolaylaştırmak üzere tasarlanmış bir iş geliştirme programıdır. Program, Uluslararası Teknoparklar Birliği’nin (IASP) 76 ülkeden 400’e yakın üyesi tarafından yapılan oylama sonucunda 2017’nin “en ilham verici” çözümü seçildi.

ULUSLARARASI ARENA

Bu yıl 34’üncüsü yapılan IASP Dünya Konferansı’nın gala gecesinde düzenlenen törende, Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin birincilik ödülünü IASP Genel Direktörü Luis Sanz’dan aldı. İnaltekin, “Ülkemize bu alanda bir birincilik ödülü kazandırmanın gururu içindeyiz. Bu ödül yaptığımız çalışmaların başarısını ispatlamanın yanı sıra Türkiye’deki teknoparkların uluslararası arenada yarattığı değerin bir göstergesidir” dedi. IASP tarafından 34 yıldır, her yıl bir ülkede gerçekleşen kongre, bu yıl Teknopark İstanbul, ODTÜ Teknokent ve İTÜ ARI Teknokent konsorsiyumu tarafından İstanbul’da yapıldı. IASP; bilim, teknoloji ve araştırma parklarını birbirine bağlayan dünyanın en büyük ağı. Merkezi İspanya olan birliğin 400’e yakın üyesi bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!