Bilirkişi ağaçları 'suçlu' çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Bilirkişi ağaçları suçlu çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 22:57

Gülhane Parkı’nda, 4 Nisan 2016 günü istinat duvarının çökmesiyle 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı davayla ilgili iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Haberin Devamı

'BAKIMI DA YAPILMADI'
İddianamede, savcılığın görevlendirdiği 3 kişilik bilirkişinin raporu da yer aldı. Bilirkişinin 27 Mayıs 2016 tarihli raporunda, yıllar önce inşa edilen duvarın kalınlığının yükseklik için yeterli olmadığı belirtildi ve şu ilginç ‘tespitlere’ yer verildi: “Üst kısımda, duvarın hemen yanına dikilen ağaçlar zamanla büyüdü. Gelişen ağaç kökleri duvarı yıprattı ve zorladı. Özellikle kuvvetli rüzgârların da etkisiyle ağaçlar, duvarı zorlayan etki uyguladı. Duvarın zaman içinde bakımı yeterince yapılmadı. Drenaj sistemi oluşturulmadı ve herhangi bir onarım yapılmadı. Uzun zaman içinde kullanılan doğal malzemelerin de yıpranması, üst kısımda duvara yakın gelişmiş ağaçların ve köklerin duvara zarar vermesiyle duvar çöktü.”

SAVCILIK: İŞLETMECİ KUSURLU
OLAYLA ilgili savcılık iddianamesinde, bilirkişi raporunda bu yönde görüş olmasa da, duvarın durumunu ve bölgeyi yıllardır bilen çay bahçesinin işletmecisi Adnan Necip Sever (55) ‘dikkat ve özen yükümlülüğünü’ yerine getirmemekle suçlanarak, hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 15 yıla kadar hapis istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!