Bilinçli ve çabuk olunca

FENERBAHÇE dün gece güzel bir futbol sergileyerek Partizan’ı yendi ve Şampiyonlar Ligi’ne kaldı. Öncelikle herkes çok çalıştı. Diğer Avrupa maçları ve Süper Lig’in ilk haftasındaki Gaziantepspor sınavının aksine daha bilinçli ve çabuktular.

Partizan galibiyetinde Maldonado’nun rolü çok büyüktü. Bence gecenin adamıydı. Topu çok çabuk oyuna soktu. İkili mücadelelere girdi ve çoğunu kazandı. Ayakta kaldı. Bir sürü top çaldı, takımını hücuma kaldırdı. Şilili çok kalite ve üst üste birkaç maç oynarsa daha da iyi duruma gelecek.

İki güzel kafa golü izledik dün gece. Semih’in golü olağanüstü. Hazırlanışıyla olağanüstü. Üçlü anlaşma çok iyiydi. Güiza’nın, Uğur’a aktardığı top onun mükemmel ortasına Semih’in vurduğu şık kafa. Sonrasında Alex’in golü. Güiza’nın mükemmel bir asisti ve kalite bir kafa vuruşu.

Fenerbahçe, seyircinin de desteğini arkasına alarak iyi oynadı. Keyif verdi, istediğini aldı ve Devler Ligi’ne kaldı. Frikikten bir gol yediler ama diyecek bir şey yok. Top çok iyi yere gitti. Volkan, daha iyi bir yer tutsaydı o boyuyla o topu çıkarabilirdi.

Emre bu maçlar için alındı

F.Bahçe, 75. dakikadan sonra oyundan düştü. Kazım’ın kaçırdığı bir gol var. Onu atsa iş erken kopacak. Gol kaçar ama böylesine maçlarda daha dikkatli olacaksın. Topa dikkatli girip, yumuşak vuracaktı. Kazım bunu yapamadı. Dün çok gayretliydi ama o laubali tavrından vazgeçemiyor.

Uğur Boral ortalıklarda yok. Semih’e güzel bir gol attırdı ama becerisi olan üstün süratini kullanamıyor. Devamlı geriye dönüyor. Oyuna katkısı yok. Topa vurma meziyetini de unutmuş. Her halinden çökük olduğu ortada. Gökhan’ı geçmiş maçlara nazaran daha iyi buldum. Karşısında süratli ve ters bir futbolcu olmasına rağmen çok sağlamdı. Yasin de Lugano ile birlikte hiç sırıtmadı. Maç eksikleri olmasına rağmen Maldonado ile birlikte dün gecenin iyi isimleri arasındaydı. Kadro yapısında eksik olan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde orta sahadaki zaafanı giderdiği takdirde yine başarılı olabilir. Ama, Emre’nin bu maçlarda takımda olması lazım. Fenerbahçe onu bu tip maçlar için aldı. Kaşı, gözü için transfer edilmedi. Eski sakatlığı nüksediyorsa bu durum rahatsızlık verici. Emre, futbol kalitesi ile Fenerbahçe’ye faydalı olmaya mecbur.
Yazarın Tüm Yazıları