Bilimsel düşünce nedir?

MESLEKTEKİ 46 yıllık sürem içinde özellikle 1980 Darbesinden sonra çok sayıda genç benden bir bilim adamının tarifini ve nasıl olması gerektiğini; en önemlisi de bu kimliğin nasıl kazanılabileceğini sordu.

Haberin Devamı

Belli ki bu kadar üniversite ve bilim adamı kadrosunda bu kadar çok kişi olmasına karşın bir kuşku ve belirsizlik söz konusuydu. Açıkça birçok genç son otuz yıldır üniversite camiasının suskunluğuna bir türlü anlam verememiş.
Odasına ve laboratuarına kapanmış bu insanlarla nereye gidilebileceğini merak ediyor olmalılar.
Siz de merak ediyorsanız okuyun derim...
Önemli Not: 03-07 Eylül 2012 Tarihinde yapılacak 21. Ulusal Biyoloji Kongresi’nde yaklaşık 1700 kişiye ev sahipliği yapacak Ege Üniversitesi, “Türkiye’de Biyoloji Eğitimi ve Evrim” adlı açılış dersini 3 Eylül’de sunmak için 46 yıllık eğitim deneyimimi göz önüne almış olmalılar ki, gençlere bazı önerilerde bulunabilme açısından kongre organizasyon-bilimsel komitesi beni uygun görmüş bulunmaktalar. Bu konuşmanın alt yapısını oluşturacak bu sunumu özellikle kongreye katılanların okuması dileğiyle, Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü mensuplarına ve Ege Üniversitesi yöneticilerine –izinleriyle- Türk Biyoloji topluluğu ve şahsım adına tekrar teşekkür ediyoru; kolay gelsin diyorum.
Prof. Dr. Ali DEMİRSOY- Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi-BEYTEPE
 
 
Cesur savcı arıyorum

Haberin Devamı

KÖŞENİZDE Tanık ve Gökçek’in park kavgaları yazınızı yorumlarınızı okudum. İki başkan yüzünden biz Akpınar heyelanzedeler mağduruz ve halen mağduriyetimiz de giderilmedi.
Üstelik parklarda can ve mal güvenliği sorunu yok iken Akpınar’da heyelandan dolayı can ve mal güvenliğimiz de yok. Gökçek ve Tanık’ın işi sürekli birbirlerine paslamak istemeleri işi uzatmaları sözleşme protokol ya da haklarımızı vermemeleri bizi perişan etti.
İki başkanın kavgaları, polemikleri bizleri günden güne karamsarlığa götürmektedir.
Parti kavgaları yüzünden ya canımızdan ya malımızdan olacağız.
Devlete tapularına güvenip yeni binalardan ev alan 77 aile artık cesur bir savcı aramaktadır.
Mehmet DEĞİRMENCİ

 
Bu doktorluk mu
 
FATİH Üniversitesi Hastanesi Ankara Çankaya şubesindeki Dermatoloji bölümündeki tetkiklerim sonucu doktorum tarafından merkezdeki (Beştepe şube) başka bir doktora alerji testine yönlendirildim. Elimde istem kağıdı ile merkeze gittiğimde benden önce 100 TL muayene ücreti istediler, sonra da “Eğer doktorumuz gerekli görürse alerji testi için ayrıca 120 TL ödeyeceksiniz” dediler.
İtiraz ettiğimde “Merkezdeki doktora eğer Demetevler şubelerinde muayene olursam 50 TL ödeyebileceğimi” istersem başka bir gün Demetevler şubesine gitmemi belirttiler.
Kendi hastanelerinin doktorundan elimde alerji testi istem kağıdıyla gittiğim halde neden 100 TL muayene ücreti ödeyeceğimin açıklamasını yapacak yetkili bir muhatap dahi bulamadım.
Bu durumu duyurabilirseniz çok sevinirim.
Ayşe KAZANOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları