Bilim Ve Kültür Merkezine Öğrencilerden Yoğun İlgi

Güncelleme Tarihi:

Bilim Ve Kültür Merkezine Öğrencilerden Yoğun İlgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 11:39

SİVAS İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN GEÇTİĞİMİZ YILLARDA ONARILARAK HİZMETE AÇILAN BİLİM VE KÜLTÜR MERKEZİNE ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıllarda onarılarak hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi’ne öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılarak Bilim ve Kültür Merkezi haline dönüştürülen eski Madımak Oteli sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı ve çok sayıda öğrencinin misafir edildiği kültür merkezi haline geldi.
Kolej öğrencileri Sivas Bilim ve Kültür Merkezi’nde yer alan 10 bin adet kitabın bulunduğu yetişkinler kütüphanesi, internet ve sinevizyon odası, çocuk kütüphanesi, masal odası ve çeşitli deneylerin yapıldığı bilim parkını gezerek ilgili personellerden bilgi aldı. Çocukların gözlem yapabilme ve inceleme araştırma yeteneklerine sahip olmaları amacıyla sık sık ziyaret edilen merkez, ilkokul-ortaokul öğrencilerinin ders çalışıp, deney yapabildiği bir yer haline geldi.
Yeni eğitim-öğretim yılında da öğrenci gruplarını kabul eden Sivas Özel İdare Bilim ve Kültür Merkezi, okuma ve araştırma yapma imkanı bulan çocukları, bilgisayar ve internetten faydalanmak isteyen gençleri ağırlamaya devam ediyor. Öğrenciler, ODTÜ Bilim Merkezi örnek alınarak TÜBİTAK’ın katkılarıyla yapılan bilim odasında Einstein maskesi, Magdeburg küreleri, döner illüzyonlar, suda girdap, temiz enerji evi, göz yanıltıcı aynalar, fısıltı duvarı, nabız ritmini ölçen davul ile üç boyutlu çalışmalar gibi bilimsel materyaller ve oyuncaklarla okulda öğrendiği dersleri pratiğe dökme fırsatı buldu.
Her yıl yüzlerce öğrencinin ziyaret ettiği merkez de çocuklar zeka seviyesine uygun bilimsel deneylerin gösterildiği araçlar ile okul derslerine katkı sağlamış oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!