Bilim şenliği’ne bir destek de HAVELSAN’dan

Güncelleme Tarihi:

Bilim şenliği’ne bir destek de HAVELSAN’dan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 15:04

Bilim şenliği’ne bir destek de HAVELSAN’dan

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - GELECEĞİN bilim insanlarını yetiştirilmesi hedefiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelerinden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve BTM yöneticileri, THY 6. Bursa Bilim Şenliği’nin lansmanı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisliği alanındaki dev kuruluşu HAVELSAN’I ziyaret etti.

HAVELSAN operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık’a nezaket ziyaretinde bulunan Bakan, isim sponsorluğunu Türk Hava Yollarının üstlendiği THY 6. Bursa Bilim Şenliği’ne ilişkin Yanık’ı bilgilendirdi. HAVELSAN’ın Çankaya ‘da bulunan merkez binasında gerçekleşen görüşmede dünyanın en büyük bilim şenliği olan ve bilimi sokağa indiren Bursa Bilim Şenliği’ne ilişkin bilgi veren Bakan, her geçen yıl daha da büyüyen Bursa Bilim Şenliği’nin bu yıl da THY isim sponsorluğunda 4-5-6-7 Mayıs tarihinde BUTTİM Fuar alanında gerçekleşeceğini söyledi. Bursa Bilim Şenliği çerçevesinde düzenlenen proje yarışmasında Çocuk Mucitler, Genç Mucitler, Usta Mucitler kategorilerinin yanı sıra, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak İnsansız Hava Araçları ve uzaktan kontrol edilebilen pilotsuz hava aracı “Drone” yarışmalarının da yer alacağını ifade eden Bakan, 5 farklı kategoride toplamda 102 bin lira para ödüllü proje yarışmasının ana konseptinin de “Enerji Verimliliği” olduğunun altını çizdi.

GUİNNES REKORLAR KİTABI’NA GİRECEĞİZ



Bursa Bilim Şenliği olarak bu yıl bir rekora imza atmaya hazırlandıklarını da ifade eden Bakan, “Bursa Bilim Şenliği kapsamında geçtiğimiz yıl yapılan atölye çalışmalarında bir Türkiye rekoru kırılarak 72 Bin 882 atölye çalışması gerçekleştirildi. Bu yıl da aynı anda en fazla katılım ile atölye çalışması gerçekleştirerek bir dünya rekoruna imza atmak istiyoruz. Bunun için Guinnes rekorlar kitabına başvurumuzu yaptık. Geçtiğimiz yıl şenlik kapsamında 3 günde toplamda 230 Bin ziyaretçi etkinliklere katılım gösterdi. Bu yıl bu sayının da ikiye katlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HAVELSAN operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık ise Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve bilim adına bu faaliyetleri önemsediklerini söyledi.

GENÇLERİN YETENEKLERİNİ KEŞFETMEKTE GEÇ KALIYORUZ



Bahar aylarında önlerinde oldukça yoğun bir takvim bulunduğunu ifade eden Yanık, buna rağmen THY 6. Bursa Bilim Şenliği’nde olmayı hedeflediklerini kaydetti. Gençlerin meslek seçimine doğru yönlendirilmediğini ifade eden HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yanık, “Gençlerin yeteneklerini keşfetmekte geç kalıyoruz. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bu anlamda örnek teşkil ediyor. Gençlerin iş hayatına ve topluma kazandırılmasındaki öncelik onların özgüveni artırmak, onların komplekslerini yenmelerini sağlamak olmalı.”diye konuştu. Ziyaretin sonunda Bakan ve beraberindekiler, HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yanık ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!