Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'nde: (1)

Güncelleme Tarihi:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaelinde: (1)
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 13:18

- "(Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler) Hiçbir özgürlük hiç kimsenin kutsalına hakaret edebilme hakkı vermez. Hele hele kainatın efendisi Peygamberimiz olursa asla ama asla mazur görülmez. Bu, ülkemize karşı yapılan en önemli provokasyonlardan biridir" - "Türkiye'nin kritik teknolojilerin her birinin dışa bağımlılığını azaltmak için büyük projeler hayata geçireceğiz. Türkiye, bilim ve teknolojide dünya süper liginin iddialı bir oyuncusu olacak"

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasına ilişkin, "Hiçbir özgürlük hiç kimsenin kutsalına hakaret edebilme hakkı vermez. Hele hele kainatın efendisi Peygamberimiz olursa asla ama asla mazur görülmez. Bu, ülkemize karşı yapılan en önemli provokasyonlardan biridir" dedi.

Işık, partisinin 73. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kobani bahanesiyle bazı kesimlerin ülkeyi karıştırmaya çalıştığını söyledi.

Kamu düzenini sağlayacak tedbirleri hayata geçirdiklerini ifade eden Işık, geçen günlerde Fransa'daki bir dergiye terör saldırısı yapıldığını anımsattı.

"Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz, teröre çok kurban vermiş bir ülkeyiz. Onun için her türlü terörü ayrım yapmadan lanetliyoruz" diyen Işık, "Terörün önüne sıfat getirilmesine şiddetle karşıyız. Terör terördür, terörist teröristtir. Senin teröristin benim teröristim anlayışını asla benimsemedik, benimsemeyeceğiz. Ama o terör eylemine tepkiyi Türkiye'nin aleyhine kullanmak isteyen mihrakların oyununu Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, o yürüyüşe katılarak bozdu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Davutoğlu'nun yürüyüşe katılarak Türkiye'nin hem Fransa hem de dünyayla teröre karşı dayanışma içinde olduğunu gösterdiğini dile getiren Işık, "Fakat, bundan birileri fena halde rahatsız etti. Halbuki onlar Türkiye'nin bu yürüyüşe katılmayarak kendilerine malzeme vereceğini düşünüyordu. Türkiye'de bir gazete tam bir provokasyon yaptı. Hiçbir özgürlük hiç kimsenin kutsalına hakaret edebilme hakkı vermez. Hele hele kainatın efendisi Peygamberimiz olursa asla ama asla mazur görülmez. Bu, ülkemize karşı yapılan en önemli provokasyonlardan biridir. Ama yine sağduyuyla bu provokasyonu bertaraf ettik, ediyoruz" şeklinde konuştu.

- "Bir yılda 1 milyon 356 bin gence iş vermek inanılmaz bir rakam"

Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Işık, Türkiye'de geçen yılın ekim ayının rakamlarının açıklandığını anımsattı.

Haberin Devamı

Işık, Türkiye'nin ekim ayı itibarıyla son bir yılda iş hayatına katılan genç sayısının 1 milyon 929 bin olduğunu ifade ederek, buna karşılık 1 milyon 356 bin gence iş verildiğini söyledi.

"Bir yılda 1 milyon 356 bin gence iş vermek inanılmaz bir rakam" diyen Işık, çalışma hayatına katılan sayısının artması dolayısıyla işsizlik sayısının bir miktar arttığını kaydetti.

Işık, Türkiye'nin istikrarını sürdürdükçe işsizlik oranının aşağıya ineceğini belirterek, bunun için gereken çalışmayı yaptıklarını bildirdi.

Türkiye'nin savunma sanayi alanında yaptığı yatırımlara da dikkati çeken Işık, yatırımlar sayesinde savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 60'lara​ yaklaştığını vurguladı.

Işık, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde aldığım talimat gereği, 2020 yılından önce kendi yerli arabamızı da yapacağız, dünya yollarına çıkaracağız. Türkiye'nin kritik teknolojilerin her birinin dışa bağımlılığını azaltmak için büyük projeler hayata geçireceğiz. Türkiye, bilim ve teknolojide dünya süper liginin iddialı bir oyuncusu olacak. Türkiye artık bilime teknolojiye ve Ar-Ge'ye para ayıran ve bunu yapıp dünyada teknoloji üreten konuma geldi."

(Sürecek)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!