Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Adıyaman'da

Güncelleme Tarihi:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Adıyamanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 22:03

- "AK Parti ile ilgili eleştiri getirenler Türkiye'nin ekonomisinin güçlenmesi, büyümesi karşısında mahcup oldular"- "Girişimcisi olmayan ülkelerin kalkınması mümkün değildir"- "Kendi işini kurmak isteyenin AK Parti iktidarı yanındadır"

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti ile ilgili eleştiri getirenler Türkiye'nin ekonomisinin güçlenmesi, büyümesi karşısında mahcup oldular" dedi.

Işık, Adıyaman'daki programlarının ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) toplantı salonunda iş adamları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burada iş adamlarına seslenen Işık, AK Parti olarak ülkenin ancak üretimle kalkınacağına inandıklarını söyledi.

İktidara geldikleri günden bugüne kadar Türkiye'nin üretim ekonomisi ve reel ekonomisi üzerinde yoğunlaşması için her türlü çalışmayı yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirten Işık, "AK Partiyi eleştirenler her kritik dönemde mahcup oldular. AK Parti ile ilgili eleştiri getirenler Türkiye'nin ekonomisinin güçlenmesi, büyümesi karşısında mahcup oldular. Bizler onları mahcup etmeye ama milletimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Adıyaman'ın bölgede yıldızının parlamasının kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Işık, burada büyük bir üretim heyecanı ve kalkınma aşkının olduğunu ifade etti.

Bakan Işık, hükümet olarak her zaman iş adamlarının yanında olduklarını vurgulayarak, desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.

Girişimcilik desteğine çok önem verdiklerine dikkati çeken Işık, şöyle devam etti:

"Girişimcisi olmayan ülkelerin kalkınması mümkün değildir. Ekonomilerin en önemli dinamizmi girişimciliktir. Bugün Japonya'yı Japonya yapan, Amerika'yı Amerika yapan girişimcilerdir. Onun için hükümet olarak girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Seçimlerden önce söz vermiştik. 30 bin lira olan girişimci desteğini 50 bin liraya çıkardık. 70 bin lira olan faizsiz krediyi de 100 bin liraya çıkardık. Kendi işini kurmak isteyenin AK Parti iktidarı yanındadır. Yeter ki sizler doğru bir iş planı ile KOSGEB'in kapısını çalın. Müracatınızı yapın."

Yapılan konuşmanın ardından Işık, Adıyaman Belediyesi tarafından yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde başarılı olan kursiyerlerin sertifikaları verildi.

Işık, programın basına kapalı bölümünde iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!