Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Elazığ'da

Güncelleme Tarihi:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Elazığda
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 12:50

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Elazığ'da

Haberin Devamı

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)- BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Nisan ayında yapılacak referandum için destek isteyerek, girişimcilere de Elazığ'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
Elazığ'a gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Murat Zorluoğlu, milletvekilleri ve daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Özlü, Elazığ gelişinin 2 nedeni olduğunu anlattı. Özlü, şöyle devam etti:
"Elazığ cazibe merkezi bölgesinde. Sayın valimizle, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte buraya yatırım yapmak isteyenlerin yatırım alanı ihtiyaçlarını gidermek amacıyla görüşmelerde bulunacağız. Çok sayıda talep ver. Elazığ'da organize sanayi bölgelerinin kurulabilmesi, mevcutların genişletilebilmesi için Bakanlığımızla burada çalışacağız. İhtiyaç duyulan sanayi parsellerini oluşturmak için milletvekili arkadaşlarımıza sözümüz var. Yeni OSB kurulması, ya da mevcudun genişletilmesi konusunda destek sağlayacağız. Bakanlığımız organize sanayi bölgelerinin kurulmasında destek ve maddi katkı sağlayan bir konumu var. Bu gün de Elazığ'da bu konuları görüşeceğiz ve bir karara varacağız."
Bakan Özlü, bunun yanı sıra referandum sürecini anlatmak için çeşitli görüşmelerde bulunacaklarını anlatırken şöyle devam etti:
"Referandum süreci içerisinde partimizin, MHP ile birlikte hazırlanan bir paket söz konusu. Bu paketin daha iyi anlatılabilmesi noktasında Elazığ'da sivil toplum kuruluşları ile, Elazığlılarla temasımız olacak. Referandum sürecinde kendi politikamızı anlatacağız, soruları cevaplandıracağız. Bu iki amaç için bu gün Elazığ'dayız."
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir soru üzerine Almanya'nın Türk Bakanlara karşı tutumunun çok çirkin olduğunu, bu ülkede yaşayan 3 milyona yakın Türk bulunduğunu söyledi. Özlü, şöyle konuştu:
"Bunların bir kısmı, hem Alman vatandaşı, hem Türk vatandaşı. Türkiye'de bir referandum süreci var, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da oy kullanabiliyor. Bu süreçte Anayasa değişiklik paketinin orada yaşayan Türklere anlatılmasın aslında hiçbir behis yok. Maalesef Alman makamları, Hollanda da dahil bir takım zorluklar çıkarıyorlar Onlar aslında oyların hayır çıkması yönünde bir nevi destek veriyorlar. Bakın Türkiye'de kimlerin hayır çıkmasını istediğini düşünürseniz yaklaşım çok manidar." 
Bakan Faruk Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya ile yapılan görüşmelerini de değerlendirerek, şunları söyledi:
"Rusya ile ilişkilerimizi düzeltiyoruz. Bu aşağı yukarı 6 aydır ilerleyen bir süreç, İnşallah daha da iyi olacak. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin bozuk olmasının hiçbir anlamı sebebi yoktur. İki komşu ülke tarihten beri ilişkilerimiz var. Türkiye'de Rusların ve Rusya'da Türklerin yatırımları var. İki komşu ülkenin ilişkilerinin iyi olması çok doğal ve iyi bir süreçle de devam ediyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!