Bilim merkezi, 'sanal gerçeklikle' şenleniyor

Güncelleme Tarihi:

Bilim merkezi, sanal gerçeklikle şenleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2018 12:56

Bilim merkezi, 'sanal gerçeklikle' şenleniyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'nın Yüreğir İlçe Belediyesi'nin hizmete açtığı 'Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi'  öğrencilerin okul dışı öğrenme süreçlerine katkı sağlıyor.
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, komplekse yeni alınan, 'Sanal Gerçeklik' ve '9 D Yumurta Koltuklu Sanal Gerçeklik Simülatörü'nü
inceledi. Başkan Çelikcan, "Yüreğir Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Adana'daki tüm öğrenciler Yüreğir Belediyesi Bilim Merkezi'nden ücretsiz faydalanıyor" dedi. Çelikcan şöyle konuştu:
"Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz önemli bir eseri Adana'ya kazandırdık. Bütün vatandaşlarımız temalı çocuk oyun alanları, planeteryum, diyarama, müze, bilim merkezi deney istasyonları, gezegenevi ve robot atölyesini ücretsiz gezebiliyorlar. Hizmete açtığımız bilim merkezi; bilimin serüvene dönüştüğü yerdir. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı diyarama ve diyaramaya hizmet eden müze alanı yaklaşık 460 metrekare, Planetaryum binası 590 metrekare ve Planetaryum müze alanı 250 metrekaredir. 50 kişilik planetaryum, HD ve dijital ses sistemine sahiptir. Bilim merkezi deney istasyonlarında ise Yüreğir robot atölyesi, çıkrık, harmonik sarkaç, denge platformu, termal kamera, pedallı jeneratör, sağ sol yanılgısı, merkezcil kuvvet deney seti, el becerisi, sensorlu kalp davulu, deforme aynalar, fısıltı çanları, plazma küresi, HD gözlüklü simülatör, güneş sistemi ağırlık simülatörü ve rezenas tüpleri var."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!