Bilim kanıtladı: Süper kahramanlar gerçekten var!

Güncelleme Tarihi:

Bilim kanıtladı: Süper kahramanlar gerçekten var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 11:08

Son yıllarda süper kahraman konusuna yönelik film ve diziler bu konudaki ilgiyi arttırdı. Doğa üstü güçlere sahip insanlara dair şu ana kadar bilimsel bir kanıt bulunamadı ancak 2014 yılında başlatılan bir çalışma geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız meyvelerini verdi. Süper kahramanlar gerçekten var olabilir!

Haberin Devamı

New York'ta bulunan Mount Sinai Hospital's Icahn School of Medicine'de başlatılan bir çalışmanın amacı dünya çapında insanların DNA'larını inceleyerek farklılıkları karşılaştırmaktı. Profesör Stephen Friend'in yönettiği araştırma 2014'ten günümüze 600.000'e yakın insanın DNA'sını inceledi. Temel amaç DNA'mız hakkında daha fazla bilgiye ulaşmaktı ancak ortaya çıkan sonuçlar araştırmaya başka bir boyut kazandırdı.

Bilim kanıtladı: Süper kahramanlar gerçekten var

Oldukça heyecan cerici sonuçlara ulaşan Friend ve ekibi 600.000 kişi arasından 13 tanesinin dünyadaki bütün ağır hastalıklara karşı dirençli olduğunu ortaya çıkarttı. Friend'e göre bu insanların hasta olması neredeyse imkansız. Nature Biotechnology'de yayınlanan araştırmaya göre kanser, kalp hastalıkları ve daha pek çok zorlu hastalık söz konusu 13 kişiyi etkilemiyor. Güvenliklerini sağlamak açısından 13 kişinin kimliğini açıklamayacaklarını belirten Friend, bu kişilerin organik bağı olan yakınlarını da inceleme altına aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bilim kanıtladı: Süper kahramanlar gerçekten var

İşin heyecan veren bir başka yönü sadece 600.000 kişilik rastgele bir seçkiden 13 tane "süper kahraman" çıkması. Dünyada 7 milyardan fazla insanın yaşadığını düşünecek olursak, düz bir hesapla dünyada yaklaşık 150 milyon kişinin aynı özellikleri taşıyor olması muhtemel yani "süper kahraman DNA"sı oldukça yaygın olabilir. Friend ve ekibi "süper kahraman DNA"sı üstünde çalışarak, bu özelliği taşıyan insanlardan alınacak örneklerle bütün hastalıkların sonunu getirebileceklerine inanıyor.

Bilim kanıtladı: Süper kahramanlar gerçekten var

Projenin adını "The Resilience Project" yani "İyileşme Projesi" olarak değiştirdiklerini söyleyen Friend, söz konusu insanların popüler süper kahraman figürü "Wolverine" gibi olduğunu ve tüm hastalıklara karşı doğuştan gelen bir bağışıklıkları olduğunu iddia ediyor ve bir espriyle ekliyor: "Elbette kurşunlara ve darbelere karşı diğer insanlar gibi dirayet gösteremiyorlar. Bu tamamen biyolojik hastalıklara ve virüslere karşı bir direnç. Elimizdeki 13 kişi çok değerli, kafalarına bir kurşun sıkıp 'Bakalım hayatta kalacaklar mı?' gibi bir soru sormak aklımızın ucundan bile geçmiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!