Biliç'in sözleri

BEŞİKTAŞ maçından sonra basın toplantısındayız..

Haberin Devamı

Biliç soruları yanıtlıyor.. “10 kişi kalmış rakibinize karşı neden gol atamadınız ve bu kadar pasif oynadınız”, diyor bir arkadaşımız.. Hırvat futbol adamı, “Fenerbahçe karşısında topu yere indirdiğimizde etkili olduk.. Ama onlar fiziksel üstünlüklerini kullanmaya başladıkları zaman bizi ezdiler.. Fenerbahçe fiziksel kapasite olarak bu ligin en iyi oyuncularından kurulu” yanıtını verdi..
Açık yürekli ve net bir açıklamaydı bu.. Fenerbahçe’nin ligde neden bu kadar öne fırladığının net yanıtıydı.. Topu havaya kaldırınca, kanat ortaları etkili gelince rakibin iki çözümü kalıyor.. Ya faul yapacaksınız ya da top size geçtiğinde akıllı paslarla Fenerbahçe’nin zayıf savunma anlayışını cezalandıracaksınız..
Maçın başı Rizespor’un istediği gibi şekillendi.. İlk üç atakta gol geldi.. Fark artabilirdi.. Kweuke’nin kaçırdığı gol maçın kader anıydı.. Cernat 60 dakikanın ardından oyundan düştü.. Kweuke sakatlandı.. Rizespor beraberlik için oynadı.. Cristian, golü, asisti ve organizatörlüğü ile geçen yılki performansına yaklaştı.

YANAL’IN BAŞARISI

Maçtan önce Bayern’in 7-0 kazandığı karşılaşmayı seyrettim.. Ribery tarzında bir oyuncusu yok Fenerbahçe’nin.. Bu ligi domine eden takım olmasına karşın kazandığı birçok karşılaşmayı kaybetme noktasına getirdi.. Öne geçse bile oyun anlayışı, disiplini ve ciddiyet açısından Bayern’in çok gerisinde.. Kuyt, Alves, Gökhan, Egemen biraz daha ciddi oynuyorlar.. Mehmet Topal çok formda.. Sow ve Emenike çok büyük güç.. Ama bunu bencillikleriyle olumsuza çeviriyorlar.. Takım için oynamaktan çok skora adlarını yazdırma peşindeler..
Fiziksel kapasitesi yüksek oyuncuların varlığı önemli.. Buna ek olarak Yanal’ın taktik hamlelerini de göz ardı etmemek gerek.. Dün olduğu gibi atılan birçok golün ardında kulübeden gelen isimler varsa bu teknik adam başarısıdır..
Rıza Çalımbay taktik açıdan iyi hazırlıklar yapmasına karşın oyun içinde devamını getiremedi.. Cernat’ı destekleyecek hamleler üretemedi.. Ve kritik bir yenilgi aldı..

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Bu sezon en iyi futbolunu oynayan ve galibiyeti getiren Cristian..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

Çok top ezen ve bir hayli etkisiz kalan Moussa Sow..

HAKEM

Caner’e ikinci sarıyı gösteremedi.. İlk yarıda yanlış kararları vardı..

Yazarın Tüm Yazıları