Bilgiyurdu konferansları kaldığı yerden devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bilgiyurdu konferansları kaldığı yerden devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 17:04

Bilgiyurdu konferansları kaldığı yerden devam ediyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, 2006 yılından bu yana faaliyetine devam eden Bilgiyurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği yeni dönem konferanslarına başladı.



Düzenlenen konferans öncesi Bilgiyurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, yeni dönem konferanslarına başladıklarını belirterek, "Aldığımız karar gereği bu dönem konferanslarımıza "Ahmet Vehbi Ecer Konferansları" demeyi uygun bulduk. Bugün gerçekleştireceğimiz ilk konferansımızı 8 Aralık 2014’te aramızdan ayrılan hoşgörü timsali, milliyetçi ve vatansever kimliği ile tanıdığımız aynı zamanda akademisyen olarak şehrimizde uzun yıllar hizmet veren Dr. Ahmet Vehbi Ecer ile başlamak istedik. Ahmet Vehbi Bey'in hayatını, kişiliğini ve onun dünyasını bilen kişilerden Türk Ocağı Kayseri Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünal ve yine onun yakın çalışma arkadaşı Prof. Dr. Kemal Atik hocalarımızdan dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı.



Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Ünal ise, "Hocaların hocası Ahmet Vehbi hocamı anlatmak kolay değil. Kendisi hoşgörü timsaliydi. Öğrencilerini çok sever ve onların hep pozitif özelliklerini öne çıkarırdı. Kin nedir bilmez, hırsa kapılmazdı. Kimseye kırılmazdı. Hakkı olmayan hiç birşeyi kabul etmezdi. Kendisiyle fikir mücadelesine giren öğrenciler bile onun dersini dinlemek için yarış ederlerdi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!