Bilgisayar oyunlarına dikkat

DEĞERLİ ana-babalar çocuklarınız harcanıyor. Heba ediliyor. Uyuşturuluyor. Pasifize ediliyor. İletişim kuramaz hale getiriliyor.

İnternet siteleri, bazı abonelik esaslı şifreli TV istasyonlarının çarpık kanallarıyla iğrenç oyunlar evlatlarınızı canavarlaştırıyor.
Şiddet, cinsellik, alkol, sigara gibi unsurlar hastalıklı bir kuşak ortaya çıkarıyor.
15 aydır KKTC’de çalışıyorum. Bu kadar çok sigara, içki, internet bağımlısı gence başka yerde rastlamamıştım. Lise düzeyindeki gençlerin yarısından çoğu ne yazık ki sigara bağımlısı durumunda. Tüm dünyada sigara reklamları yasaklanmışken KKTC’de hala serbest olması doğru değil bence. Lefkoşa’nın her yanı sigara tekellerinin cafcaflı reklam tabelalarıyla dolu. İnsan sağlığına son derece zararlı olduğu bilinen sigaranın fiyatı mutlaka AB ülkelerinin düzeyine çekilmelidir. Almanya’da bir paket sigara 5.5 Euro, Fransa’da ise 6.5 Euro’dur.
Hemen hemen her aile çocuklarına bilgisayar alıyor. Daha sonra çocuğun bu makineyi ne için kullandığı takip edilmiyor. AB ülkelerinde ve Türkiye’de sakıncalı (ahlak dışı, ideolojik, bölücü, ırkçı, şiddet vb.) siteler yasaklanmış durumdadır. KKTC’den ise her türlü siteye her yerden girilebiliyor. Demokraside sınırsız özgürlük var diyen entel (uçuk) düşüncelere katılmıyorum. Demokrasinin beşiği olduğunu söyleyen İsviçre, İngiltere gibi ülkelerde bile kimi sitelere erişim yasaktır. Örneğin İsviçre ve Fransa’da “Ermeni soykırımı yalandır” demek bile yasak. Demek ki demokrasi sınırsız özgürlük değildir.
Neyin doğru neyin eğri olduğunu tam anlayamayan çocuklarınızı sakıncalı sitelerden Metin 2, GTA, Counter Strike gibi oyunlardan mutlaka uzak tutmalısınız. Özellikle küresel kraliyetçi (emperyalist) ülkelerin devasa yazılım firmalarının ürettiği pislik oyunlar renk oyunları kullanarak beyinleri esir alıyor. Yani bir tür hipnotizasyon. Ağırlıklı olarak yeşil renginin tonlarının kullanıldığı iğrenç oyunlar gençleri bağımlı ve hasta bireye dönüştürüyor. Bir de TV’lerde ve oyunlarda çok kullanılan sanal reklamlar var. Sanal reklamlı yayınları asla izlemeyiniz. Zira bu sistemde sadece beyin tarafından algılanan reklamlar insanları hiçbir faydası olmayan ürünleri (sigara, çips, cola vb.) tüketmeye sevk ediyor.
Sigara, alkol, şiddet içeren oyunlar, pislik siteler, cep telefonları, Facebook geyikleri arasına sıkıştırılan gençlerimiz ne yazık ki okumayı, yazmayı, üretmeyi, toplumsal ilişkileri unutuyor?
Ali ÖZDEMİR- Elektrik-Elektronik Alanı Uzman Öğretmeni-LEFKOŞA

Gökçek ile Tanık, yağmurda burada bir dolaşsalar


TARİH 11 kasım 2009...saat akşam 5-6 sıraları... Yağmur şiddetini arttırmış vaziyette... Benim sayın Gökçek ile sayın Tanık’a samimi bir önerim olacak; şu an şu vaziyette ve şu yağmurda, Ankara’nın gözde semtlerinden Bahçelievler’in epey bir hareketli caddesi olan 3. Cadde’de sevgili eşleri ile birlikte elele gönülgönüle bir baştan bir başa yürümeleri...
Eğer yoldan (pardon dereden mi demeliydim?) sıçrayan sularla baştan aşağıya sırılsıklam olmazlarsa söz veriyorum bir dahaki seçimde oy pusulasında ikisine birden mührü vuracağım... Beyler, ayıptır günahtır... İnsan şehirlisine hemşehrisine bu eziyeti çektirmez. Yok mu hiç mühendisiniz aletiniz edavatınız işçiniz paranız pulunuz?
‘Örnek başkent’, ‘Avrupa ödüllü kent’, ‘Burası Çankaya’ sloganlarıyla yağmur suyu tasviye edilmiyor.
Kör olmayınız lütfen.
Taylan KÜPELİ

Sevgi Özel kulak çekmeli


TELEVİZYON’da haberleri izliyoruz:
Birisi Berlin duvarına 20 yıl önce kazma vuruldu.
Elinde çekiç var.
Bir başka haber sunucusu “CHP’liler, Meclis’te Bakan Atalay konuşurken ‘Atam eserine sahip çıkacağız’, ‘Atam Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ cinsinden pankartlar astılar.
Zaten iki iki ayrı pankart var; cins ne demek?
Dil Kurumu Başkanı Sevgi Özel bunlara uyarı yapmalı, yetmezse kulaklarını da çekmelidir.

Çocuklar için bu sokak tehlikeli

ÇANKAYA, Yıldız mahallesine bağlı 725. sokakta, Hoşdere Caddesi’nden Oran’a yol açılması nedeniyle trafik son zamanlarda aşırı sekilde arttı. Sokağın bir kısmını da park eden araçlar kapatıyor. Kaldırımı olmayan sokağın sonundaki Gökay İlköğretim Okulu’na bu araçların arasında gidip gelen 6-7 yaşındaki minicik çocuklar her an bir kaza ile başbaşa. Sokağımızın dar olan kısmının genişletilerek bir kaldırım yapılması ve tek yönlü olması gerekmez mi?
Sibel HANCOCK

KISA... KISA...


TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın düzenlediği “Kaynak Teknolojisi VII. Ulusal Kongre ve Sergisi” 13?14 kasımda Milli Kütüphane Şura Salonunda.

FATİH Mika’nın ‘Geçmişten Geleceğe’ isimli gravür sergisi 13 kasım-2 aralık tarihlerinde Çankaya Galeri Soyut’ta. (www.galerisoyut.com.tr)

ODTÜ Mezunları Derneği Müzik Kulübü’nün düzenlediği ‘Zeybekten Tangoya’ konseri bugün ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda.

‘Ahmet Atan Kişisel Resim Sergisi’ 20 kasım-3 aralık tarihleri arasında Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde.

Yazarın Tüm Yazıları