Bilgiç: "Siyasiler Vizyonlarını Ortaya Koymalılar"

Güncelleme Tarihi:

Bilgiç: Siyasiler Vizyonlarını Ortaya Koymalılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 10:46

ADANA TİCARET BORSASI BAŞKANI ŞAHİN BİLGİÇ,“EKONOMİDEKİ DURAĞANLIĞA ARTIK TAHAMMÜL YOKT" DEDİ.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye’yi yönetmeye talip olanların ülkenin kalkınmasıyla alakalı vizyonunu göstermeleri, ekonominin canlanmasıyla alakalı projelerini, hedeflerini açık dille ifade etmeleri gerektiğini söyledi.
Ekim ayı meclis gündeminde konuşan Bilgiç, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’nin bir gönül seferberliğine ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Türkiye bu süreçte gerçekten çok fazla gerildi. 7 Haziran seçimleri sonrası başlayan belirsizlik ve siyasi istikrarsızlık günümüze kadar yansıdı. Eğer 1 Kasım seçimlerinden sonra da aynı tabloyla karşı karşıya kalırsak Türkiye için vahim sonuçlar doğar. Benim de temennim; Türkiye’de siyasette görev üstlenenler, Türkiye’nin idaresinde söz sahibi olanlar bunu daha aklıselim tutarak Türkiye’nin bu sıkıntılı gündemini bir an önce sona erdirmelidirler. Çünkü Türkiye iyice daralan ekonomik piyasaların kıskacından, terör belasından kurtulmak zorundadır. İş hayatı ciddi sıkıntılar içerisinde. Her platformda söyledim. Türkiye 2015 yılını kaybetti. 2016 yılını kaybetmeye tahammülü yok. Burada ülkenin kaynakları heba oluyor.”
“SİYASİLER VİZYONLARINI ORTAYA KOYMALILAR”
Siyasilerin seçim vaatlerini de eleştiren Başkan Şahin Bilgiç, “Emekliye, işçiye artış verecek olmaları gerçekten çok güzel, bunları verelim. Ama ülkenin kalkınmasıyla alakalı vizyon da göstermeliler. Ekonominin canlanmasıyla alakalı projeler neler? Hedefler vardı, ne oldu? Bilhassa Türkiye’yi yönetmeye talip olanların vizyonunu buna yönlendirmesi lazım. Bu projeleri bekliyoruz. Asgari ücretin arttırılmasını ben de istiyorum. Artış olduğunda vergilerini devlet üstlenebilecek mi? Sadece iş hayatına mı yıkılacak? Siyasiler projelerinde bunlara da yer vermeliler. Güçlü devletler bunun alt yapısını ortaya koymak zorunda. Asgari ücret tamamen vergi dışında olmalı ve kıdem tazminatlarıyla ilgili devlet bir fon oluşturmalıdır. İnsanların çalıştığı iş yerlerinin 10-15 sene sonra işleri bozulabiliyor ve insanlar hiçbir tazminat alamıyor. Onun için SGK primleri nasıl kesiliyorsa devlet, kıdem tazminatıyla alakalı da işverenden belli bir kesinti yapıp, fon oluşturabilir. Bu parayı çalıştırabilir. İnsanlar mağdur olmaz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!