SGK emeklilik yaşı sorgulama | Ne zaman emekli olurum?

Güncelleme Tarihi:

SGK emeklilik yaşı sorgulama | Ne zaman emekli olurum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:16

SGK'nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) ne zaman emekli olurum uygulaması ile ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek çok pratik. Ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl çalışır?

Haberin Devamı

İş sahibi olan bireylerin  kafalarındaki en büyük soru 'ne zaman emekli olurum?'dur. Önceden Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) giderek sigorta ve kimlik bilgileriniz ile ne zaman emekli olacağınızı uzun kuyruklar sonunda öğrenebiliyorduk. Artık o dönem geride kaldı. Gelişen internet sistemi ile kamu kurumlarında beklediğiniz uzun kuyruklar sona erdi. Giriş yapacağınız bir site ile istediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

SGK emeklilik yaşı sorgulama | Ne zaman emekli olurum

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASINA GİRİŞ NASIL YAPILIR?
Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamasına giriş yapabilmek için sayfada yer alan formu detaylı bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu nedenle sigortalıların ilk olarak hizmet dökümü alması ve formdaki bilgileri doldurması kişi için yararlı olacaktır. Hizmet Dökümünüzü E-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Sisteme girilen bilgiler ile hesaplama yapmasının ardından emeklilik yaşınız sayfada gözükecektir.

Haberin Devamı

SGK emeklilik yaşı sorgulama | Ne zaman emekli olurum

SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?
SGK Hizmet Dökümü almak için öncelikle E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekir. E- Devlet şifresini TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. 

SGK HİZMET DÖKÜMÜNÜZÜ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA TÜRÜNÜZE DİKKAT EDİN!
Seçim yaparken sigorta türünüze dikkat edin. Yapılacak seçimler sonrasında doğru uygulama üzerinden işlem yapılarak, emeklilik ile ilgili tüm detaylar netlik kazanacaktır. Sigortalı kişilerin yapacağı işlemlerde en önemli nokta, sigorta bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesidir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASINA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!