Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? Seçim yasağı ne zaman sona eriyor?

Güncelleme Tarihi:

Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak Seçim yasağı ne zaman sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 17:10

1 Kasım 2015 genel seçimleri için oy kullanma saati 17.00'da sona erdi. Peki seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Seçim yasağı ne zaman sona erecek?

Haberin Devamı


TBMM'ye girecek olan milletvekillerinin belirleneceği 1 Kasım 2015 genel seçiminde tek sandıkta oy verme işlemleri tamamlanacak. Peki, 1 Kasım Genel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

OY KULLANMA İŞLEMİ SAAT 17.00 İTİBARİYLE SONA ERDİ.

Bu sabah saat 08.00’de başlayan 1 Kasım Genel Seçimleri, saat 17.00’de sona erecek. Sandık yetkilileri, sandıkları açarak oy sayma işlemine 17:00'den sonra başlayacak. Sandık görevlilerinin dışında müşahitler de bir yandan oyları sayacak.

YURTDIŞI OYLARI DA TÜRKİYE İLE AYNI ANDA AÇILACAK

Yurtdışında 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimleri için 8 Ekim’den beri devam eden oy kullanma işlemi sona erdi. Toplam 2 milyon 895 bin 885 seçmenin yaşadığı 54 ülkedeki 113 temsilcilikte sandık başına gidildi.

SANDIK SONUÇLARI SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?

Haberin Devamı

1 Kasım Genel seçimlerinde, oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından sonuçlar Yüksek Seçim Kurulu'na iletilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasağını kaldırmasından sonra seçimle ilgili anlık sonuçlar basın kuruluşlarından yayınlanabilecek. Resmi Gazete'ye göre, seçim günü saat 21.00'e kadar yayın yasağı bulunuyor. Fakat Yüksek Seçim Kurulu isterse bu yasağı daha önce kaldırabiliyor.

SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYET'TE

Hurriyet.com.tr olarak biz de bu tarihi seçimde sizlere en doğru, tarafsız ve güvenilir bilgiyi, en kısa yoldan ulaştırabilmek için "Yeniden Seçim 2015" ekranını oluşturduk. Seçim sonuçlarını takip edebileceğiniz ekranın dışında Hürriyet Dünyası’nın uzman muhabirlerinin ve deneyimli yazarlarının sıcağı sıcağına analizleri ve yorumları da sizler için Hurriyet.com.tr’de...