E-Devlet'e giriş nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlete giriş nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 12:41

E-Devlet, önceleri her kurumun kendi internet sitesi üzerinden verdiği hizmetlerin tek link altında birleştirilmesidir. E-Devlet sistemine giriş oldukça basitleştirilmiştir. Ancak bu e-Devlet'e giriş için bir şifreye sahip olmanız gerekir. Peki bu şifreyi nasıl ve nereden alabilirsiniz?

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi, devletin vatandaşlarının kendi işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmeleri için oluşturulmuştur. Eğer ki eskiye dönüp bakarsak o zamanlarda yaşadığımız çok büyük sıkıntılar olduğunu farkedebiliriz. Bu uygulama hayatımıza çok büyük kolaylıklar sağlamıştır. Ancak bu sisteme giriş için bir şifreye ihtiyacınız var.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Üzerinde T.C. Kimlik Numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınızla PTT şubelerine giderek şifrenizi alabilirsiniz. 2 TL karşılığı E-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz. Eğer ki şifreyi unutup yeni şifre almak için başvurursanız yine belli bir miktar ücret ödemeniz gerekecektir. (e devlet giriş)

E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

Eğer e-Devlet şifrenizi unutursanız yine size en yakın PTT şubesine başvurmanız gerekir.Ancak bu sefer sizden istenilen işlem bedeli 4 TL olacaktır. Bu işlem ücreti her şifreniziunuttuğunuzda artacaktır. Dikkatli olun bu bedel 10 TL'ye kadar çıkabilir. Şubeden size verilen şifre tek kullanımlıktır. Sisteme giriş yaptıktan hemen sonra şifrenizi kendiniz belirlemelisiniz. (e devlet giriş)

BAKMADAN GEÇME!