Dolar ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 10:57

Doların son durumu ne? Türk lirası dolara göre ne kadar değerlendi? Seçimlerden sonra dolar inecek mi çıkacak mı tartışmaları son buldu. İşte dolarda son durum.

Haberin Devamı

Dolar ne kadar oldu? Türkiye genel seçimlerinden sonra dolar ne kadar olacak tartışmaları son buldu. İşte dolar'da son durum şu şekilde;

1 Kasım Genel Seçimleri’nin ardından tek parti iktidarının kesinleşmesiyle düşüşe geçen dolar ve euro güne sınırlı yükseliş ile başladı. Dün  2,75 seviyesine kadar düşen  dolar bu sabah itibariyle serbest piyasada 2,8261 TL’den satılırken, 3,06 seviyesini gören euronun satış fiyatı ise 3,1148 TL olarak gerçekleşiyor. Euro-dolar paritesi 1,1022 seviyesinde.

Dolar ne kadar oldu

TÜRK LİRASININ ÜZERİNDEN RİSK KALKTI

Reuters’a konuşan Bir bankanın döviz masası müdürü, “Seçim sonuçları ardından dün yerli bireysel yatırımcı ciddi miktarda döviz bozdurdu, yabancıların da kâr realizasyonunu gördük. TL’nin üzerinden büyük bir risk kalkmış durumda dolayısıyla bir süre daha diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha güçlü bir seyir görürüz. Dolar/TL’de 2.80 seviyesi önemli, bu seviyenin altında kapanışlar 2.75′lere kalıcı hareketin önünü açabilir” dedi ve şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Önümüzdeki günlerde yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri izleyeceğiz. Kuvvetli dolar verisi Fed’in Aralık’ta faiz artırım ihtimalini artırırsa EM’ler için iyi olmaz. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde satış eğilimi görülürse bu TL’ye de yansıyacaktır. Yurtiçinde ise önümüzdeki dönemde hükümetin açıklamaları ve yeni ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği önemli. Bugüne baktığımızda ise enflasyon verisi ve dış piyasalar izlenecek, iyi bir enflasyon verisi kura da olumlu yansıyacaktır. Dolar/TL’de bugün için 2.80-2.85 bandını öngörebiliriz.”

PİYASADA İYİMSER TUTUM

Yurtiçi ve yurtdışındaki olumsuzluklarla uzunca bir süredir yükselen dolar ve Euro'da ise yatırımcıların ekonomide olumlu gelişmeler olacağı beklentisiyle yaptığı satışlar hakimdi. Amerikan Doları gün içinde 2,7945 liraya kadar gerilerken borsanın kapanış saatinde yüzde 3,5'luk düşüşle 2,8135 seviyesinde idi. Gün içinde en düşük 3,08 lirayı gören Euro ise borsa kapandığında 3,1065 lirayı görerek yüzde 3,2 geriledi. 1 Kasım seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar AK Parti'nin tek başına iktidarına işaret ederken, bankacılar üçüncü seçim olasılığının ortadan kalkmasının ve önümüzdeki 4 yıl boyunca genel seçim yaşanmayacak olmasının piyasadaki iyimserliğin ana nedeni olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası: