Ahmet Kural ve Murat Cemcir kimdir? | Pantene Altın Kelebek En İyi Erkek Komedi Oyuncusu!

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Kural ve Murat Cemcir kimdir | Pantene Altın Kelebek En İyi Erkek Komedi Oyuncusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 15:22

Pantene 42. Altın Kelebek ödülleri sahiplerini buldu. Kanal D'den canlı yayınlanan gecede 32 dalda ödül verildi. Gecede En İyi Erkek Komedi Oyuncusu ödülü Ahmet Kural ve Murat Cemcir'e layık görüldü. Peki Ahmet Kural ve Murat Cemcir kimdir?

Haberin Devamı

Pantene 42. Altın Kelebek ödülleri Pazar gecesi düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Halit Ergenç'in sunuculuğunu üstlendiği gecede Ahmet Kural ve Murat Cemcir En İyi Erkek Komedi Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Peki Ahmet Kural ve Murat Cemcir kimdir? 

AHMET KURAL KİMDİR?

10 Kasım 1982 tarihinde emniyet müdürü babasının görev yeri olan başkent Ankara'da dünyaya geldi.Konservatuvarda okuyan ablasının etkisiyle oyuncu olmaya karar veren Kural, lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı, Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde master yaptı Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Haberin Devamı

Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu. Tiyatro çalışmaları sürerken Fikrimin İnce Gülü adlı dizi ve TRT'de yayınlanan Evimin Erkeği adlı dizilerde aldığı rollerle televizyonda tanınmaya başlandı. Ardından Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladı. Ancak düşüük rating alan dizi 19. bölümden sonra yayından kaldırıldı. Aynı yıl içinde Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldı. Ardından Ramazan Güzeldir adlı dizinin bir bölümünde oynadı.

2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başrolde yer aldı. 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan İşler Güçler adlı dizide Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile birlikte rol aldı. Daha sonra Murat Cemcir'le Düğün Dernek adlı sinema filminde başrolleri paylaştı. 2014 yılının Ekim ve Kasım aylarında vizyona giren Oflu Hoca'nın Şifresi isimli filmde bir Bakanı canlandırdı.

İlk bölümü 13 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan Kardeş Payı dizisinin başrolünü Murat Cemcir ve Seda Bakan ile paylaştı.

4 Aralık 2015 tarihinde vizyona girecek Düğün Dernek 2: Sünnet filminde başrollerden biridir.

Haberin Devamı

MURAT CEMCİR KİMDİR?

30 Kasım 1976 tarihinde Tokat, Niksar’da doğan Cemcir'in babası. aslen Gürcüdür. Hatay, Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümünden mezun olmuştur. 2001 yılından beri İstanbul’da yaşamaktadır. Bir kız kardeşi vardır.

2010 yılında "Çalgı Çengi" filminde oyuncu Ahmet Kural ile başrol oynamış ve dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.
2012 yılında “İşler Güçler” dizisinde rol aldı. 2013 yılının sonunda “Düğün Dernek” filminde yine Ahmet Kural ile başrol oynadı.

At biniciliği ve Wing Chun ile de ilgilenen Cemcir'in Wing Chun'da üç dan derecesi vardır.

2014 yılında "Kardeş Payı" adlı dizinin başrollerini Ahmet Kural ve Seda Bakan ile paylaştı.

Haberin Devamı

Henüz vizyona girmeyen yapımcılığını Necati Akpınar'ın üstlendiği "Düğün Dernek 2: Sünnet" sinema filminin başrollerinde Ahmet Kural, Rasim Öztekin, Sinasi Yurtsever ile birlikte yer aldı.