Bilge Nesil okullarında, Avrupa eğitim modeli

Güncelleme Tarihi:

Bilge Nesil okullarında, Avrupa eğitim modeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 16:59

Bilge Nesil okullarında, Avrupa eğitim modeli

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - BİLGE Nesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı eğitimci Hüseyin Döngel, ülkemizde eğitim sistemi ile ilgili arayış ve tartışmalara son noktayı koyarak bir ilki gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi. Döngel, birçok Avrupa ülkesinde uygulanan Özgün ve Tematik Okulculuk Modeli’ni, Kayseri’ye ilk kez taşıdıklarının da altını çizdi.

Eğitim–öğretim sistemine farklı bir soluk getirdiklerini dile getiren Hüseyin Döngel 1998 yılından bu yana özel öğretim hayatının içinde bulunduğunu, daha evvel etüt eğitim merkezi ve çok özel dershanecilik işletmeciliği yaptığını, dershanelerin dönüşümü esnasında Bilgenesil Okulları’nı kurduğunu söyledi. Döngel, birçok Avrupa ülkesinde uygulanan ve başarılı sonuçlar alınan Özgün ve Tematik Okulculuk Modeli’ni benimsediklerini ve 3 yıldır uyguladıklarını, kendilerinin de çok nitelikli sonuçlar aldıklarını sözlerine ekledi. Bilgenesil Okulları’nın 2018-2019 eğitim–öğretim yılında yeni hizmet binasında anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermeye devam edeceğini de belirten Döngel, Bilgenesil Okullar ile ilgili şu bilgileri verdi:

 “Özgün ve Tematik Okulculuk Modeli’nin temelinde, çocuklarımızın akademik çalışmaları gün içerisinde ve her hafta başında öğretmenlerimiz ve rehberlik servisindeki uzmanlarımız tarafından değerlendirilir ve eksiklik tamamlamaya yönelik çalışmalar yapılır. Kavranılmayan konular ile ilgili öğrencilere özel masa başı etütler verilir. Bu uygulamamızla velilerimizin ekstra dışardan öğrencisinin eksiğini tamamlamaya yönelik hiçbir destek almamalarını sağlamaktayız. Bu eğitim modeli ile öğrencilerin başarılı birer birey haline gelmelerini hedefliyoruz amacımız kazanımların pekiştirilmesini, önceki öğrenme temellerinin üzerine yenilerinin eklenmesini ve çocuğun ihtiyaçlarına, yeteneklerine ve gelişim düzeylerine uygun öğrenme yöntemlerinin belirlenmesini ve uygulanmasını sağlamaktır.”

Hüseyin Döngel sistemin Avrupa’dan incelenerek örnek alındığını da belirterek şunları söyledi: “Bu modeldeki eğitim anlayışını benimserken, Avrupa’daki eğitim sistemini araştırdık ve inceledik. Bu sistemin birçok Avrupa ülkesinde uygulandığını gördük. Bu okulculuk sisteminin temelinde, az öğrenci, çok öğretmen istihdamı ve bol hizmete dayalı bir anlayış yatmaktadır. Biz, bu işe idealist olarak bakıyoruz. Dünyadaki eğitim modellerine baktığımız zaman en geçerli olanı katılımcı ve edinerek öğrenme eğitim modelidir. Bunu ciddiyetle önemsiyoruz. .”

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!