Bilge Koleji “Bilge” Yeteneklerini Arıyor

Güncelleme Tarihi:

Bilge Koleji “Bilge” Yeteneklerini Arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 11:21

BİLGE KOLEJİ

Bilge Koleji bu yıl, Erzurum’da eğitim gören tüm 7,8,9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılabildiği “Fantastik ve Bilimkurgu” konulu öykü ve “Şehrini Anlat” adlı fotoğraf yarışması düzenliyor.
Öykü yarışması genç yazarları yazmaya teşvik etmek ve fantastik edebiyatımıza yeni kalemler kazandırmak amacıyla düzenleniyor. Hayal gücünün sınırsızlığı ile bilinen adına fantastik, bilim kurgu denilen önceleri birçok kez yapılmış düellolardan birini daha bizlere sunan Bilge Koleji, kalemlerine güvenenleri arenaya bekliyor ve onlara sadece izleyicileri değil savaşanları da hayran bırakma şansının olduğu bir ortam sunuyor.
Fotoğraf yarışmasıyla ise yaşadığımız şehrin (Erzurum’un) tarihi geçmişi, doğal güzelliklerini, yaşam şekillerini, yaşam ortamlarını anlatan resimlerle yarışmaya katılım sağlanacak. Doğal, tarihsel ve kültürel değerlere sahip Erzurum’un beyaz örtüsüyle kışı harmanlayıp çekilmiş fotoğrafları bir anlamda kayda geçecek ve bu fotoğraflar ile tarihe not düşülecek.
Yarışmanın amacının, Erzurum’a en çok yakışan mevsimin kış mevsimi olması münasebetiyle bu mevsimin fotoğrafik imkanlarından yararlanarak şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın yoğunluğuna ve bu mirası koruma ve yaşatma mücadelesine tanıklık etmek olduğunu açıklayan Bilge Koleji Müdürü Abdullah Samancı, başta eğitim olmak üzere, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde de en iyisi olmayı hedeflediğini dile getirdi.
FOTOĞRAF YARIŞMASI İÇİN SON BAŞVURU 24 ŞUBAT 2016
ÖYKÜ YARIŞMASI İÇİN SON BAŞVURU 1 MART 2016
Her iki yarışmada da eserlerin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış olmaması şartı aranırken, son başvuru tarihi, Fotoğraf Yarışması için 24 Şubat 2016, Öykü Yarışması için ise 1 Mart 2016 olarak belirlendi.
Dereceye girenlerin ödülleri 1 Nisan 2016 tarihindeki ödül töreninde takdim edilecek.
Öykü yarışmasında birinci olan eserin sahibine Tam Altın, ikinciye Yarım Altın, üçüncüye Çeyrek Altın ödül olarak verilecek.
Fotoğraf yarışmasında ise;
Birinciye; Nıkon D3200 18-55 VR II KIT Profesyonel Fotoğraf Makinesi,
İkinciye; Canon Eos 1100D 18-55mm IS 12MP 2,7’’DSLR Dijital Fotoğraf Makinesi
Üçüncüye; Canon PowerShot SX520 HS Dijital Fotoğraf Makinesi verilecek.
Eserler CD veya DVD’ye kayıt edilerek katılım formuyla birlikte başvuru adresine* teslim edilebileceği gibi bilgekolejierzurum@gmail.com mail adresine de gönderilebilir. Yarışma ile İlgili ayrıntılı bilgi 0442 327 44 44 nolu telefondan alınabileceği gibi, www.bilgekolejim.com web adresinden de yarışma şartnamesinin ayrıntısına katılımcılar ulaşabilecekler.
*Başvuru adresi: Saltuklu Mah. Atatürk Cd. No:34 DADAŞKENT/ERZURUM
Geleceğin Bilge İnsanlarını yetiştirmeyi temel ilke edinen Bilge Koleji şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!