Bilfen’in yeni sahibi, hedeflerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Bilfen’in yeni sahibi, hedeflerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 09:21

ADANA’da Bilfen Koleji’ni devralan Mektebim Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Tatar ile okulun kurucu ortağı Kanber Kocaöz, ortak basın toplantısı düzenleyerek yeni dönem hakkında bilgi verdi. Okulun ’Özel Çukurova Bilfen Mektebim Kampüsü’ adıyla, ’aynı vizyon ve misyonla’ yoluna devam edeceğini belirten Faruk Tatar, öğretmen kadrosunun korunup, yabacı dile ağırlık vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Okulun konferans salonundaki toplantıda konuşan Tatar, sadece bina ’makyajının’ yenileneceğini, uygulayacakları programlarla ’Türkiye ve dünya öğrencisi’ yetiştireceklerini belirterek, şunları kaydetti: "2006 yılında başladığımız eğitim hayatımızı, 2011 yılında büyüyerek sürdürdük. İsmimizi Atatürk’ün kurduğu Millet Mektepleri’nden alan bir kurumuz. Bunun yanı sıra Bilfen Koleji, 25 yıldır sürekli üzerine koyarak, büyüyen bir yapısı olan okulumuz. Böylesine nezih bir bölgede 25 yıldır ayakta kalmak gerçekten çok önemli. Bizler de Mektebim Koleji olarak bundan sonrası için okulumuzun misyonu olan laik, demokratik, Atatürk ilkelerine bağlı bu misyonu sürdürmeye devam edeceğiz."

Tatar, Suudi Arabistan merkezli, 45 ülkede yatırımları bulunan Sedco Holding ile ortaklıkları olup olmadığı yönündeki soruyu, sadece inşaat sektöründe yüzde 19.5’lik ortaklıkları bulunduğunu söyleyerek yanıtladı.

’DİNAMİZM İÇİN DEVRETTİK’

Okulun kurucu ortağı Kanber Kocaöz ise uzun süren görüşmeler sonrası geçen hafta anlaşma sağladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Biz okul binamızın etrafında duvarlar yokken 226 öğrenciyle eğitime başladık. Bilfen’in böyle bir ortaklık yapması Adana’yı salladı. Tüm bunlar doğru yolda olduğumuzu ve iyi bir kurum olduğumuzu bizlere gösterdi. Bilfen kurulduğu günden bu yana sürekli yükseldi. Ancak son 3 yıldır stabilize olduk. Ben bunun kaygısını duymaya başladım. Devam edersek Bilfen, inişe geçecekti. Dinamizme geçmesi gerekiyordu. Biz de Bilfen’in misyonuna uyuşan dinamik hale getirecek okulları araştırdık. Birçok teklif olmasına rağmen, Mektebim Koleji ile anlaşma sağladık. Adana’nın içi rahat olsun. Bilfen’in eğitim modeli, misyonu sürecek. Bilfen’i öldürmektense yaşatmak, kültürünü yaymak için böyle bir karar aldık."

Kanber Kocaöz’ün Özel Çukurova Bilfen Mektebim Koleji’nde yönetici olarak görevini sürdüreceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!