Bilfen'de basketbol günü

Güncelleme Tarihi:

Bilfende basketbol günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 12:28

Türk Basketbolunun önemli oyuncularından "Pegasus" lakaplı ve 2006'dan bu yana Basketbol Milli Takımı Menajer'liğini yürüten Harun Erdenay, Milli Takım İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve kendine has üslubu ve coşkusuyla izleyeni daha da heyecanlandıran spor spikeri Murat Murathanoğlu, Bilfen Bahçeşehir İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

12 Dev Adam şarkısıyla konferans salonuna giren Harun Erdenay, Barbaros Akkaş ve Murat Murathanoğlu, Bilfen öğrencileri tarafından coşkuyla karşılandı. İlk olarak, basketbol maçlarından derlenen görüntüler izlendi. Heyecanla izleyen öğrenciler zaman zaman tezahüratlar da etti. Sohbet sırasında bir yandan öğrencilerin sorularını yanıtlayan basketbol dünyasının başarılı isimleri, maçlarda yaşadıklarını da öğrencilere aktardı.

"HEDEFE ULAŞMAK İÇİN PLAN YAPILMALI"

Sohbetin başında Murat Murathanoğlu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye Basketbol Milli Takımı'nın dünya ikincisi olmasının öncesinde yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı; "Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 1992 yılında başkan seçildiği ilk akşam '2010 Dünya Şampiyonası'nı almamız gerekiyor. Bunun için, NBA seviyesinde iki jenerasyon yıldız yetiştirmeliyiz' demişti. İlk jenerasyonda Kerem Tunçeri, Mehmet Okur, Kaya Peker, Ömer Onan ve Hidayet Türkoğlu gibi isimler yetişti. Bunların yer aldığı takım, 2001'de Eurobasket'te gümüş madalya kazandı. Ardından 87 jenerasyonu geldi yani Semih Erden, Oğuz Savaş, Cenk Akyol, Ersan İlyasova yetişti. Yani bu başarının hedefi, tam 18 yıl önce konmuştu. 18 yıl boyunca çok çalışıldı ve ara hedeflerle ana hedefe varıldı. Unutmayın ki, büyük hedeflere ulaşmak için planlar yapılmalı ve bunun için de ara hedefleri göz ardı etmemek gerekiyor."

Haberin Devamı

Bu konuşmanın ardından öğrenciler birbiri ardına sorularını yöneltti. İlk sorulardan bir de Beşiktaş'ın NBA oyuncusu Allen Iverson ile ilgiliydi. Soruyu Harun Erdenay yanıtladı; "Iverson'ın performansı her açta geliştiğini düşünüyorum. Tabi hem ülkemize hem de buradaki basketbol sistemine alışması için zamana ihtiyacı var. Türkiye'ye başka NBA oyuncusu gelir mi bilmiyorum çünkü transfer ücretleri çok farklı."

DÜNYA ŞAMPİYONASI...

Soruların çoğunluğu ise Ağustos ayında Basketbol Milli Takımı'nın aldığı dünya ikinciliği idi. Orada yaşananları merak eden öğrenciler, bu yönde pek çok soru sordu. Barbaros Akkaş ise "Dünya Şampiyonası'nda dünya birincisi olabilirdik. Son maçta şansızlıklarımız oldu. Mesela Harun Erdenay'ın olmaması bizi etkiledi" derken Erdenay ise "Basketbol Milli Takımımızın çok iyi olduğunu düşünüyorum. O maçta Mehmet Okur'u da çok aradık. Mehmet, sakatlanmıştı… Bir gece önceki Sırbistan maçının çok uzaması ve bir sonraki maça kadar olan sürenin darlığı dinlenme süremizi etkiledi" derken Murat Murathanoğlu'da sözü alarak, "Sırbistan maçından sonra 6 bin kişilik seyirci salonu terk etmedi. Herkes 12 Dev Adamı bekliyordu. Öyle ki, arabama binip evime gidemedim ve bir polisin yardımıyla kalabalığı geçebildim. Bu arada 2 bin kişi de otelde bekliyordu. Tabi, bizim için böyle bir başarı sık yaşanmadığından seyircinin heyecanı ve coşkusu çok fazlaydı" dedi.

Haberin Devamı

"YÜZMEK CİĞERLERİMİ GELİŞTİRDİ"

Öğrencilerden bir soru da Murat Murathanoğlu'na geldi; "Ben de spor spikeri olmak istiyorum ama merak ediyorum siz bu ciğeri nerden buldunuz?" Soru ünlü spikeri çok güldürdü, "Biz, ABD'ye gitmeden önce annem ve babam beni Marmara Yelken Kulübü'nde yüzmeye yazdırmıştı. Böylece ben 3-4 yaşımdan itibaren ciddi bir şekilde yüzmeye başladım. Amerika'ya gittikten sonra da yüzmeyi sürdürdüm. Ciğerlerimin iyi olmasında yüzmenin çok katkısı olduğunu düşünüyorum bir de Allah vergisi" dedi.

Sohbetin ardından Harun Erdenay ve Barbaros Akkaş, Bilfen'in basketbol topunu imzaladı ve Bilfen Basketbol Takımı ile hatıra fotoğraf çektirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!